Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Jul!

nov 1, 2017 | Tankar och Vardag

Idag är det första november, det betyder att det inte är så hiskeligt långt kvar till jul.
Jag har haft en juldepp de senaste åren sen min pappa dog och har haft svårt att komma i stämning. Han dog dessutom precis runt jul, så det är liksom en stor sorgmantel över hela julen på nått sätt.
Men nu när Knut börjar bli lite äldre och man ser att han faktiskt förstår det här med jul, att skriva önskelistor och vänta på Tomten så börjar det faktiskt kännas riktigt mysigt igen.

I år har vi tänkt fira jul i Småland men sen åka hem till Värmland på julaftonskvällen. Det är den perfekta resdagen för det är helt tomt på vägarna och man är sådär ”efter-julaftonshärj-trött” i bilen.
Sen stannar vi några dagar hos min mamma och bara tar det lugnt, leker med julklappar, äter grönkål och går på mellandagsrea.
Idag bokade jag även biljetter ill tomtetåget. Vi har nämligen en gammal museéjärnväg nära oss, Ohsabanan, och där har de tomtetåg varje år.
Man åker alltså ett supergammalt tåg mitt ut i skogen och där får man träffa Tomten. Så himla mysig grej, jag vet en som kommer va orimligt peppad på detta!

Sen vi renoverade har vi ju också ett superstort kök med plats för många människor och mycket bänkyta att pyssla på. Så i år tänkte vi styra upp ett ordentligt julmys, när folk får baka eller pyssla med vad dom vill medans vi spelar julmusik på vinylspelaren och fyller alla till bredden med glögg och juleskum.
En ytterst bra tradition!


Så nu kan julen komma, den här gången är jag redo!
Jag lovar att svänga förbi pappas grav med en skinkbit och ett ljus.
Då vet jag att han blir glad.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...