Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Kontor!

jan 12, 2012 | Tankar och Vardag, Teckningar


Som ni säkert redan vet vid det här laget sitter jag inte längre hemma i min rosa-oranga ateljé och jobbar utan har ett kontor i stan numera.
Mitt kontor ligger på fjärde våningen, på något som kallas företagsfabriken. Här finns några nystartade företag och man får hyra ett kontor (för typ inga pengar alls) och då ingår en coatch som ger massa bra tips och sparkar en i rätt riktning och peppar och stöttar (och hjälper till när man helst bara vill lägga sig ner och dö och undrar vafaaaan man startade eget för)
Om du är din egen skulle jag rekomendera en sån här arbetsplats varmt. Du får någon att fika med, någon att utbyta idéer med, känslan av att ”gå till jobbet” och du slipper se diskhögar, dammtussar och annat tråk som finns hemma.
Ring din kommun och se om de har något liknande där du bor!

Jag tänkte att vi tar en rundtur. Ja jag vet, det är sjukt stökigt men jag kan inte jobba när allt är för ordnat.

Här är utsikten från min plats. Här finns bord och två stolar om man vill ha möten. Det händer inte särskilt ofta just i mitt kontor. Men det GÅR.

Här är mitt fönster, med teckningar, fakturor och en skrivare med scanner. När jag började teckna fotade jag bilderna. Det är värdelöst. Ingen illustratör utan scanner!

Lite inspiration, en stringhylle-kopia med material i, mina Björn Borg skor och ett jäkligt stort ljusbord.

Mitt skrivbord. Mina favoritlampa designad av han som gjorde Bumlinglampan, den ger ett jämnt kritvitt ljus över hela teckningen (det är viktigt att din lampa inte belyser gult, för då blir ju färgerna fel när du tecknar) på lampan står en Too-Tiki som jag köpt på loppis för en femma, en lina med viktiga visitkort och en bok jag fått av Emil om att jobba smartare, inte hårdare.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...