Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Olika Ateljéer!

feb 27, 2016 | Inredning, Teckningar

Jag har hoppat runt en del sen jag startade mitt företag för snart åtta (!!) år sedan.
Har tyvärr inte bilder från alla ställen, men här är vad jag skrapat ihop:

digitalkamera 135
Det här är min ateljé jag hade hemma hos mina föräldrar efter att jag gått klart konstskolan. Det här var precis innan jag flyttade till Värnamo. Det var sjukt litet och vansinnigt stökigt (när jag ser den här bilden inser jag att liiiiite bättre har jag ändå blivit på att hålla koll runt mig)
Innan den här ateljén hade jag en helt ljuvlig stor ljus ateljé med egen balkong mot havet när jag gick på Gerlesborgsskolan. Tyvärr har jag ingen bild därifrån. Det var i alla fall den finaste ateljé jag haft.

IMG_3356IMG_2042 IMG_1431
Sen flyttade jag alltså till Värnamo och hade min ateljé först i min egna lilla lägenhet (det var på den tiden jag hade ett ”riktigt” jobb också, så ateljén var aldrig prioriterad. Sen flyttade jag ihop med Emil och hade mina målargrejer i en del av köket, med utsikt över parken där alla fyllegubbar sitter.Vi flyttade in i en trea i Värnamo och jag fick ett eget rum att ha som ateljé! Då målade jag väggarna såhär diskret rosa/orangerandiga och stökade ner som fan. Precis som innan.

IMG_5407-640x474 IMG_5404-451x640

Vi hyrde ett stort hus på landet och jag fick återigen egen ateljé. Den här gången med stor balkong och massa ljus och så himla fint. Då såg det ut såhär, de få gånger det var städat vill säga.

IMG_2234 IMG_2233 IMG_2230

När jag slutade ha ett jobb och satsade på mitt eget fullt ut, så fick jag en kontorsplats/ateljé i Företagsfabriken i Värnamo. Den ateljén har jag tyvärr inga bilder på, men den var bra med egen dörr att kunna stänga, trevligt folk att dricka kaffe med och så.
Efter ett och ett halvt år tröttnade jag på ensamheten och tänkte prova något nytt. Jag flyttade alla mina pennor och grejer till reklambyrån XXL. Där satt jag mitt emot Uffe i ett öppet kontorslandskap. Dvs något helt nytt för mig.
Insåg ganska snabbt att det nog inte var min melodi som gillar att kunna stänga in mig, dessutom råkade jag visst få barn mitt i alltihop. så i januari 2014 flyttade jag hem igen.

IMG_5349-586x800 IMG_5352-558x800 IMG_5343-533x800

Hemma i vårt nya hus hade jag ateljén i källaren. Perfekt med nyfödd bebis att kunna vara nära fast ändå på jobbet. Jag hade kontoret hemma i ungefär ett halvår, sen stod jag inte ut längre och vill tillbaka till Företagsfabriken.
De hade då flyttat in i nya lokaler i en gammal nyrenoverad Gummifabrik och det är alltså där jag sitter nu. Såhär fin är min ateljé nu, med stringhyllor från golv till tak, utsikt över tågstationen och med mycket ljus (även om bilderna inte visar det, tagna i ett ledset februariljus.

IMG_1024 IMG_1026 IMG_1027

Nu sitter jag alltså här, på Gummifabriken i Värnamo och jag vill aldrig aldrig flytta ut! Jag ÄLSKAR min ateljé och när det var tal om att jag skulle byta rum så pep jag ända tills jag fick sitta kvar.
Att ha en ateljé att gå till istället för att sitta hemma är guld värt. Man vet när man är på jobbet och man vet när man är ledig. Det är mitt bästa jobbbeslut jag tagit.

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alla arbetshörn – Karkki - […] bloggade om sina ateljéer genom åren. Jag blev inspirerad, och i samband med en rejäl rensning på datorn gick jag […]

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...