Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Sommar!

jun 15, 2016 | Allmänt

Eftersom våra sommarplaner ändrades hastigt och lustigt, så fick det bli en ny sommarlista, lånad av Emma Sundh:

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Vi har fem veckor semester, sen om jag jobbar lite däremellan återstår att se, men antagligen inte.
Vår plan var att åka till Öland direkt vecka 28 för att liksom kickstarta hela semestern, men nu har vi avbokat Öland till förmån för tågluff med slutdestination Italien! Planen är att vi ska börja vår luff någon gång vecka 28-29. Resten av sommaren ska vi förhoppningsvis kommit en lång väg med vårt kök men EMil är så jäkla snabb och duktig så det skulle inte förvåna mig om det snart är klart! Dock är det 8 veckors leveranstid på bänkskivan, så den får vi vänta lite på.
I slutet av semestern ska vi upp till Sälen i alla fall, det är vår sommarplan!

IMG_7260

 

Vad ska du göra på midsommar?
Jag ska vara hemma för första gången på flera år! Knut är så pass stor nu att man inte längre kan släpa med honom på diverse uteserveringar och allmänt vuxenhäng. Nu är det dags att landa lite och anpassa oss efter att vara en familj. Så vi ska vara hemma, fira ihop med ett fint litet gäng. Cykla, äta picknick och dansa runt midsommarstången i Apladalen.
Känns himla fint faktiskt!

IMG_7133

 

Vad ser du mest fram emot i sommar?
All mat jag ska äta i Italien! Sa det till Emil senast igår, att den som kör 5:2 dieten när man är i Italien borde skjutas! Jädrar vad jag ska äta, speciellt parmaskinka och mozzarella! Mmmmmmmm!
Sen ser jag fram emot äventyret i att åka tåg över Europa. Tror vår familj kommer växa väldigt av det. Ska bli oerhört spännande!

IMG_2635

Hur länge ska du vara ledig?
Fem veckor! Jag kommer ha en väldigt intensiv jobbhöst eftersom jag ska teckna min allra första bok, vilket känns både läskigt och väldigt väldigt roligt. Så i sommar ska jag bara landa, slappna av och hänga med min familj.

IMG_7235

Vad vill du verkligen hinna med?
Andas. Jag vill släppa ner axlarna, inse att allting ordnar sig och verkligen njuta av att vara ledig.
Sen vill jag hinna få färdigt köket, ställa in alla saker och liksom känna in rummet! Längtar så mycket tills det är klart! Kommer bli så JÄVLA bra! Det ser man redan nu!

kök6

 

Vad saknar du i sommarplanerna?
Budget. Det saknar jag varje år och nu när vi hastigt och lustigt råkade åka till Italien så blev det ju lite mer krisartat än innan. Fast sånt löser sig alltid, vi får väl äta upp oss ordentligt när vi är där nere och leva på nudlar fram till ju annars.

gunga

 

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Ljummen fil med jordgubbar. Dvs fil som blivit lite varm i solen för att man har fullt upp med att smörja in barn med solcreme, hitta solhattar och solglasögon och allt annat som behövs för semesterfrukost. Åh jag längtar!

öland9

 

Bästa sommarlåten?
Alltså jag ÄLSKAR låten Pong Dance, kan verkligen inte sitta still till den låten. Annars lyssnar jag väldigt mycket på Frida Andersson´s låt Vilsen i Stockholm just nu. Tror den kommer hänga med även i sommar.

IMG_2512

Vad kan gå fel?
Åh tågluffen kan ju gå åt pipsvängen. Tänk om Knutte hatar att åka tåg?! Äh nu ska jag inte tänka på det, det kommer gå fint….det kommer gå fiiiiiiiiiiiiint…..eh

IMG_2542

 

Vem kommer du vara mest med?
Min familj. Åh vad jag gillar det gänget alltså!

IMG_0788

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Hotellnätter och mozzarella. Dvs välinvesterade pengar! Och köket då förstås, fast vi har lyckats komma undan hyffsat billigt ändå. Än så länge i alla fall.

IMG_0783

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Någon slinkig, sval kaftan man kan ha på stranden i Italien.

IMG_6754

Kommer du bli brun?
Antagligen. Jag är kritvit på vintern men blir ganska lätt brun när jag väl är i solen. Jag är ganska dålig på att använda solskydd ska jag villigt erkänna. På sin höjd har jag lite SP10 på bröstet.

IMG_7872 (427x640)

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Njuuuuuuuuuuuuuuuuut! Va inne om du vill vara inne. Man MÅSTE inte vara ute bara för att det är sommar. Och glöm inte att titta ut genom fönstret när du åker över Alperna!

IMG_0797

Vad kommer du äta?
Parmaskinka och stora oliver som ligger i papper. Åh livet!

IMG_9820

Vad dricker du i sommar?
Prosecco! Massvis med prosecco!

s

 

Vad ska du läsa i sommar?
Kartor och massvis med barnböcker.

IMG_2494

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att vi ska åka på vårt livs resa! Vet redan nu att jag kommer leva på den här sommaren i flera år framåt!

IMG_4827 (556x800)

Vad kommer du ha på dig?
Baddräkt! Har dels min nya från Monki men också en rosa som jag älskar från Janna Drakeed

bad

Hur kommer du att göra dig illa?
Jag kommer få skavsår. Jag får alltid skavsår. Har nya skor från Monki som jag trodde var omöjliga att få skavsår av, men visst fick jag det! Fan

DIGITAL CAMERA

Vad oroar du dig för?
Tågluffen. Skräckblandad förtjusning!

turkiet

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att vårt hus blir färdigt. Så fort köket är färdigt ska vi även byta golv och tapetsera i hallen, sen är det liksom klart! Sen finns det ingenting man måste ursäkta när folk hälsar på, då är det bara perfekt alltihop! Jag drömmer om gulrandig marimekkotapet i hallen….

IMG_0180

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?
Som äventyrlig! Jag hoppas jag ska komm aihåg att fota massor så jag har något att drömma mig tillbaka med sen. Hur det var sommaren när vi åkte till Italien, hade en tvååring och fick ett linblomsgrönt kök!

hängmatta1

Bästa badstället?
Jag är sannerligen ingen badperson, men om jag ska välja ligger jag hellre på klippor än i sand och går hellre i och kärringdoppar mig än jag hoppar i från en brygga.

IMG_7065 

Vad hoppas du på till nästa sommar?
Då hoppas jag att vi kanske är reda för en bebis till, om vi nu någonsin blir det. Annars får jag väl drömma om Öland i vanlig ordning eftersom det inte blev något av det i år.

IMG_4021

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...