Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Tatuering!

apr 19, 2016 | Tatueringar

Idag har jag tatueringstid!
Efter lite bönande och pipande lyckades jag få en liten tid, trots att han egentligen var fullbokad. Men jag antar att som hans gamla lärling kanske jag fick lite förtur. Intalar mig det i alla fall.

För er som är nya på den här bloggen kan jag alltså fylla i att jag tidigare jobbat som tatuerare. Eller ja, jag var lärling men tatuerade en del ändå.
Det var verkligen inte en bransch för mig. Jag vill inte sitta och gnugga på svimfärdiga svettiga män i flera timmar. Jag vill ju vara ifred och rita.
MEN jag och Jojje, som jag hade som lärare hade det väldigt roligt tillsammans.
Min bästa tid på hela dagen var på morgonen, när vi satt och drack varsin kopp pulverkaffe och ritade ihop. Åh vad jag saknar det.

I vilket fall som helst så har jag inte tatuerat mig på flera år.
Gjorde en tatuering av en text min pappa skrivit i min gästbok på mitt bröllop. Den gjorde jag tre veckor innan han dog, så han hann i alla fall se den och gråta lite över hur fin den var (och jag grät för att han snart inte skulle finnas mer, fast det förstod nog inte han)

pappa-1024x1024

Efter det tappade jag sugen på tatueringar helt och hållet. Kände mig färdig. Som att jag redan gjort den ultimata tatueringen kan man säga.
Fast jag visste innerst inne att jag kanske ville ha något med Knut också. Men det fick vänta.

Men nu har jag alltså fått den bästa idén!
Min vän Anna Lidberg gjorde ett konstverk i höstas (tror jag det var) där det stod: Tack mödrar det gjorde ni bra

tackmodrardetgjordenibra_MG_5964-2-950x596

Det är det absolut finaste konstverket jag sett i hela mitt liv! Började grina när jag såg det första gången för att det är så talande och fint och starkt!
Så den texten blir det. På högerarmen.
Där jag har både hjärtat och pappas text. Det kommer bli så bra.

Som en hyllning till min mamma, och till mig själv som mamma för att jag gör så gott jag kan. Till alla mammor som slagits före oss som gjort det möjligt att både kunna rösta och göra abort om vi så vill.
Så tack mödrar, det gjorde ni helt otroligt bra!

(texten kommer ursprungligen från Margareta Garpe och Susanne Osten. Typsnittet har Brita Lindvall Leitmann gjort)

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...