Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Vår!

apr 13, 2016 | Tankar och Vardag

Idag kära vänner är det verkligen vår ute, alltså inte låtsasvår med vantar och mössa, utan skinnjackevår! Så himla härligt! Varje vår tänker jag ”jag överlevde”. Tycker man tar ett djupt andetag där i början av december någon gång, blundar och håller andan tills det blir vår. Sen kan man andas ut och känna just det, att man överlevde ännu en vinter.
Hittade en finfin vårlista hos min favorit Karkki, så den lånar jag för att fira det hela:

Hur hoppas du att våren blir i år?
Lååååång! Jag gillar vår ännu bättre än sommar. Jag gillar vårljuset och ljuslila nakna björkar. Det är nått som är så hiskeligt inspirerande med just det där ljuset! Sommar är mer gul luft medans vårens luft är mer vit….om ni förstår hur jag menar (solklart i mitt huvud)

IMG_7928

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?
Nästa vår har vi ju tänkt inkassera den där finfina resan till Alperna som gick och vann (jihoooo igen) Så jag tänker mig att nästa vår kommer jag vara väldigt utvilad och hög på livet. Det är i alla fall min plan. Dessutom kan jag släppa en stor nyhet som jag har jobbat med ungefär vid den tiden, spännande va?

Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Skinnjacka. Alltid. Alla år. Fast nu har jag dessutom målat på den, så nu ser den ut såhär och är om möjligt ännu roligare att ha på sig!

jacka

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?
Det är nog snarare volymen som ändras. Att man kan åka på torra, nysopade asfaltsvägar och spela (och sjunga med) på högsta volym i bilen. ÄLSKAR det!

Har du några särskilda vårprojekt på g?
Ja vi bestämde oss för att satsa på vårt eget hus istället för att jaga efter nytt. Så kanske gräver vi ut baksidan och får in stora fönster i källaren. Eller så byter vi köksgolv. Eller så flyttar vi. Sånt där vet man ju inte så noga innan.

Vad önskar du dig i vår?
Bra jobbflow. Sen önskar jag att den här känslan jag har i magen finns kvar. Den att det inte är så jävla dumt ändå. Himla bra känsla!

bild 5

Föredrar du våren eller hösten?
Våren. Fast vår och höst är mina favoriter. Sommar och vinter är så mycket mer hetsiga. Jag gillar nystarten både vår och höst ger.

Vem/vad är din vårförälskelse?
Knut. Han är verkligen så jäkla rolig nu. Berättar massa roligt och berömmer sig själv hela tiden. Sen det faktum att han då och då säger ”jag älskar dig” gör ju att man inte kan bli annat än kär!

IMG_0038.jpg 

Tre saker som stoppar vårkänslorna.
1. Folk som envist vill boka upp hela sommaren. Jag behöver en tom kalender för att kunna andas..
2. Blåst. Det har blåst så himla mycket här senaste tiden så man kan ju aldrig ha hatt och det hör ju till våren att ta fram hatten!
3. Tvånget att vara ute. Jag gillar förvisso att vara ute, fast på mina villkor. Vill inte rensa rabatter eller vara ute ”bara för att”. Jag vill liksom mer strosa isåfall.

Har du redan några sommarplaner?
Japp. Har midsommarplaner, semesterplaner och lite däremellan. Pjuh. Fast alla saker är roliga och med bra personer så då känns det okej även för en sån som mig.

IMG_7135

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...