Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Kulturkärring!

nov 29, 2011 | Kläder, Loppis, Tankar och Vardag


Jag har skrivit om kulturkärringar förut men det är ett ämne värt att ta upp igen!
Jag ska från och med nu lägga upp dagens kulturkärringoutfit, mycket färgladare, roligare och knäppare än en vanlig ”dagens”.

Jag älskar kulturkärringar.
För att vara en riktig, tvättäkta kulturkärring krävs följande:
– Limegröna glasögon, gärna med randiga skalmar
– Örhängen i trä, gärna formade som löv
– Klänningar eller tunikor där en del är randig och en del är svart (eventuellt prickig)
– Randiga strumpbyxor i lila och orange
– Allting från Gudrun Sjödén
– Liten handväska från Marimekko
– Keramik från Öland
– Akvarellkurser i Bohuslän
– Stor hatt på sommaren
– Linnekläder
– Asymetrisk frisyr
– Skor som ser ut som dockskor
– Tycka om konstutställningar mest för vinet i plastmugg och för att man får ha rött läppstift
– Mössa köpt hos konsthantverkarna
– Blå kajalpenna
– En prenumeration på VI
– Feminist in i benmärgen

Detta är inte på något sätt ett hån mot alla ljuvliga kulturkärringar där ute, snarare en hyllning!
Jag ska bli precis sådär när jag blir stor!

Jag börjar idag, med blus från marimekko i siden och rosa mun. (köpte tröjan på loppis för en femma, bra pris!)

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...