Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Porträtt 2!

sep 17, 2010 | Teckningar


Jag håller på att fixa ert andra brev i teckningskursen, hoppas ni gillade det första (om det mot förmodan är någon som inte fått sitt fast ni har betalat så maila, a_ileby@hotmail.com så ska jag försöka lösa det!)

Jag har målat på min pågående oljemålning, ritat två tatueringar och hunnit klämma in ett porträtt också, på urtjusiga Jenny!
Vi firade midsommar ihop och jag kunde inte sluta tänka på hur lik hon är Audrey Hepburn. Är man lik henne, ja då förtjänar man ett porträtt helt enkelt!

Sen tänkte jag fylla i den här listan också, bara för att det är så himla roligt med listor (jag kommer aldrig bli för gammal för det)

Favoritlukt: Nytvättade handdukar hemma hos mamma. Jag minns den dagen när vi var i Södertälje och mamma och pappa skulle åka hem dagen därpå och lämna kvar mig. Jag skulle officiellt flytta hemifrån och jag borrade in huvudet i hennes handduk och grät hela natten för att jag skulle behöva vara vuxen så snabbt.
Favoritfärg: Rosa, orange och rött i kombination. Fast inte rött bara för sig. Just nu gillar jag 70-tals gult, helst på plastiga lampor.
Annars mintgrönt och turkost, fast inte den där mörka turkosa, som drar åt petrolblå.
Favoritkänsla: När man känner hur en idé kommer krypande, kommer på att man har allt material hemma, när man kommer på det klockan halv fyra på morgonen men ändå bara måste gå upp och pyssla för att det är världens bästa idé man fått!
Eller att börja på en ny oljemålning, på en helt tom vit duk.
Favoritväder: Den där första vårdagen när asfalten inte längre än blöt och det luktar liksom lite spya i luften, så som det gör när gräset kommer fram ur snön. Det luktar skitäckligt men är väldigt vårigt. Så vårigt att man kanske kan ta av sig jackan om man sitter i solen. Men bara kanske.
Favoritögonblick: När de ringde från konstskolan och sa att jag kommit in, trots att jag varit femte reserv. Jag minns hur det liksom skrek inuti mig av lycka och jag visste inte om jag skulle kräkas, storgråta eller bara glädjeskrika!
Eller en gång i somras, när det var natt och jag hade druckit vin och var ute i mörkret och sprang på Emil. Han hade också druckit vin och hade rödvinsläppar som bara inte kunde sluta pussa mig. Sen sa han att vi skulle gifta oss och ha en bebis och att han minsann skulle fixa den där ringen jag kärat ner mig i. Sen pussades vi lite mer och jag minns att mina obekväma skor helt plötsligt inte kändes ett dugg. Antagligen för att jag flög fram.
Favoritord: Citrongräs, timotej och vattenpuss
Favoritlåt: Värmlandsvisan
Favoritfilm: Åttonde dagen
Favoritkonstnär: Jesper Waldersten, fast han kanske räknas som illustratör? Skit samma, han är bäst ändå
Favoritscen i film: I åttonde dagen när det stressade mannen trillar baklänges och George, som har downs syndrom skrattar så han kiknar!
Favoritcitat: Den som inte kan föreställa sig en galopperande häst på en tomat är en idiot (såklart, det står ju på min arm!)
Favoritårstid: Hösten. Då känns det alltid som man får nya krafter och man kan ta tag i allt det där man skjutit upp under sommaren.
Favoritbok: Pappan och havet, av Tove Jansson. Har läst den så många gånger att jag tappat räkningen.
Favoritmat: Kålpudding med pappas sås!
Favoritdryck: Mellanmjölk, fast nu har jag bytt till lättmjölk, men innerst inne är mellan alltid godast. Helst direkt ur paketet mitt i natten.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...