Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Den Bästa Dagen På Öland!

aug 10, 2018 | Tankar och Vardag

Nu när vi varit två somrar på samma ställe på Öland, så kände vi att vi hade utforskat mycket av det som fanns i krokarna, så vi bestämde oss för en lite längre utflykt. Nämligen till Kalmar!


Men först obligatoriskt stopp på Paradisverkstaden i Färjestaden.


Precis som varje gång jag är där vill jag ha prick allting, får beslutsångest och går ut utan att köpa någonting! Emil sa till och med åt mig att köp nått nu, du kommer ångra dig annars! Men icke. Det fanns en så fin, stor, prickig bricka jag ville ha men det blev som sagt inget köp. Nu tänker jag på den där brickan jämt. Att man aldrig lär sig!


Sen åkte vi över Ölandsbron och vips var vi vid Kalmar slott.


Först lite lek i slottsparken…


…och stanna och lukta på blommorna. Knut måste alltid stanna och lukta på alla blommor han går förbi, han är som Ferdinand.


Knut, jag och Stig i magen. Sista semestern han är på insidan!


Väl inne på Kalmar slott skulle vi utföra fyra uppdrag åt kungen. Jag älskar sånt här, när det är uppstyrt och genomtänkt och roligt.


Först ut var att spika i en spik i en stock.


Sen satte vi oss på trappan och kollade på alla fina skådespelarna som gick runt på borggården.


Knut träffade en jycklare och fick följa med henne på skattjakt runt slottet. Som sagt, älsk på såna här grejer!


Efteråt var vi tvungna att ta glasspaus för det var hundra grader varmt på den där borggården. Enda minuset på slottet var den här restaurangen/fiket som hade helt sjuka priser! 49 kronor för en kanelbulle! Måste varit guld i degen.


Svärdet i stenen satt som berget.


Slottet hade en alldeles egen pysselverkstad! Knut hade fått 100 kronor av sin farfar att köpa vad han ville för, så han köpte ett träsvärd och sen pyntade han det med guldfärg och paljetter. Vi är ju egentligen starkt emot att han ska leka med vapen, men vi tyckte att svårdet iallafall kändes mer rimligt än en pistol. Dessutom tog paljetterna bort lite av grymheten kan man säga.


Sen var det dags för fler uppdrag åt kungen, som att slå ner en riddare med lans till exempel!


Sen skulle man gå balansgång och kasta in en pinne i danskarnas skepp så det började brinna och här kastade man sten på råttor i skafferiet.


När alla uppdrag var avklarade fick man highfive och träffa kungen! Jag ger Kalmar slott 5 av 5 möjliga, så himla fint och roligt ställe! Kommer absolut åka tillbaka!


När vi strosat runt på alla gator i Kalmar åkte vi hem och sov middag, som sig bör. Sen föreslog Emil att vi skulle packa med oss kvällsmaten och äta den vid havet.


Vilken strålande idé!


Vi åkte till Sandvik som ligger alldeles nära där vi hyr huset. Hittade en ensam plats och slog oss ner.


Så fin plats! Vi började genast kolla Hemnet efter hus att köpa i Sandvik, för vi blev så tagna av den där stunden.


Glittersvärdet var med förstås.


Gruppbild på gänget! Älskar den här bilden för övrigt, ser ut som vi är ett band.

Älskar den här mannen så himla mycket! Att han alltid vill ha picknick, aldrig tycker nått är bökigt eller krångligt och alltid är så himla fin på alla sätt och vis!


Dessutom hade han packat ner pizza och alkoholfria öl, dvs sjukt bra man!


Sen visade Emil Knut hur man bygger stenstaplar….


….och SOM det byggdes efter det! Perfekt för oss att sitta på filten och njuta medans Knut letade efter de perfekta stenarna.


Jag försökte ta mentala bilder att spara till kalla vinterdagar. Så gör jag ofta, liksom ställer in hjärnan på att riktigt komma ihåg, att minnas detaljer, dofter, nyanser och allt viktigt.


Knut visade sin nya lilla silverkrona han hittat på skattjakten med jycklaren.


Sen chillade vi lite medans solen gick ner över havet.


Det här var utan tvekan den finaste dagen på hela vår Ölandsvecka! Bara vi, tystnad och oändligt hav så långt ögat kunde nå.


På vägen hem åkte vi förbi det här, tydligen fler än Knut som gillar att stapla sten.
Vi ses igen nästa år Sandvik!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...