Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

En Liten Torsdags Lista!

jun 22, 2017 | Tankar och Vardag

Underbara Clara hade en så fin liten lista på sin blogg, så i sann blogganda så lånade jag den.

 • Har du något konstigt du alltid behöver göra? Förr hade jag dille på att alltid torka av allt i duschen efteråt när jag duschat hemma hos mamma, det fick inte vara vattendroppar på handtagen till duschkabinen för då skulle nått hemskt inträffa. Tur hon flyttat så jag kunde sluta med den manin.
 • Har du något smeknamn? Skulle va Ileby då, fast det heter jag ju så det kanske inte räknas. Dock får jag lite smått panik när folk säger Illeby (med två L, och de uttalar det som ”iller”) det uttalas iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiileby, med betoningen på i:et inte L:et. Lär er det nu.
 • Några måsten? Jag måste ha kaffe, hushållspapper och pennor för att fungera som människa.
 • Några lyxvanor? Märkesshopping. Jag har aldrig i mitt liv haft märken innan av den enkla anledningen att jag inte haft råd. Jag har egentligen inte råd nu heller men köper allt på tradera eller säljsidor på nätet. Men det är ändå en väldigt dyr ovana.
 • Vad stör du dig på hos andra? Högljuddhet. Backar direkt när någon är för högljudd. Sluta skrik människa, jag sitter ju precis här, I can hear you, loud and clear!
 • Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?  Massor med grejer, jag är väldigt dömande men inte ett dugg bättre själv!
 • En plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Kronoparkens centrum. Där gick jag på högstadiet och jag får på riktigt djupandas när jag åker förbi med bilen bara. Jag hatar den platsen så innerligt och hoppas jag aldrig behöver sätta min fot där igen i resten av mitt liv.
 • Vad sa du senast? -Det drabbar ingen fattig. Det säger jag lite för ofta, speciellt om mig själv trots att jag faktiskt är ganska fattig men försöker ge sken av att jag inte är det.
 • Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag 23 år, bodde i en jättefin studentlägenhet i Karlstad som jag älskade. Hängde med Johan jämt och spelade Tekken på playstation och gick ut och dansade på kvällarna. Åh det var tider det!
 • Var växte dina föräldrar upp? När de var små bodde de faktiskt grannar i Karlstad, fast de visste inte om varann. Sen flyttade pappa till Småland och mamma bodde kvar, sisådär 30 år senare hade pappa flyttat tillbaka, de möttes på en nyårsfest och vips ett halvår senare var de gifta!
 • Har du någon gång ringt polisen? Ja när en galen tant stod i huset bredvid oss och skrek till mig att jag var en hora, så surrealistisk upplevelse! Sen har jag ringt en gång när jag vaknade av att de gjorde inbrott i en butik precis bredvid mig. Så konstigt att se massa maskerade män bara sådär!

_R5A5664

 

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...