Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Lucka nummer 1: Berätta om dig själv!

dec 1, 2011 | Tankar och Vardag


Eminenta Emily har skrivit en adventskalender där man varje dag ska blogga om en specifik sak. Jag som är en riktig list-junkie hänger på och gör samma sak!

Jag har skrivit om mig själv tusen gånger förr, men försöker sammanfatta vem jag egentligen är nu då.

Jag heter alltså Anna Clara Ileby och hävdade bestämt att det var bindestreck mellan Anna och Clara så från första klass upp till mellanstadiet, hette jag alltså Anna-Clara. Sen fick det vara nog och nu heter jag alltså Anna, som jag döptes till efter påtryckningar från min far och jag är döpt efter sången ”lilla vackra Anna”.
Jag kommer från Karlstad från början men pratar tyvärr ingen värmländska längre, bara om jag blir riktigt irriterad och säger ”schluuuuuta dåååe”! Annars märks det knappt.

Jag har velat bli konstnär sålänge jag kan minnas och kan ibland sitta länge länge och fundera över vad folk som inte tecknar gör med all sin tid istället. Kan inte tänka mig ett liv utan ritandet. Jag hade antagligen blivit galen redan efter en vecka.
Jag har jobbat som en massa saker, dekoratör, inredare, hamburgervändare, servitris, tatuerare och nu till slut, drömjobbet som illustratör på heltid!

Jag tycker inte om fester med folk jag inte känner, släktmiddagar som inte innefattar min egen släkt och jag har aldrig druckit o´boy.
Jag har sjukliga mängder skor och runt 50 par jeans (men jag får max ha 30 par i garderoben, den gränsen har Emil bestämt)

Jag är hyffsat nyförlovad och gifter mig 4 augusti 2012 med mannen, myten, mustaschen Emil!
Han är det absolut bästa jag vet, han luktar alltid så himla gott, rivs bara lite i skägget och lagar världens godaste mat!
Han skulle nog beskriva mig som rolig, snäll och extremt stökig.
Det stämmer ganska bra fats folk som inte känner mig särskilt väl skulle nog inte säga snäll. Snarare skum.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...