Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Mera Öland!

aug 8, 2018 | Tankar och Vardag

Vi bestämde oss för att ta en riktig utflyktsdag, så vi packade in oss i bilen och åkte mot Ekerum.


Vi började med lunch på Fireside Brewery som jag hade hittat på instagram.


Jag och Emil har ju en förkärlek för såna här ställen. Emil mest för ölen och maten, jag mest för att jag tycker så mycket om när folk vågar satsa på sina drömmar (och för maten, okejdå)


Sen älskar man ju alla ställen som har med pannkakor på menyn. Pannkakor byggde denna kropp! Knut har varit så himla kinkig med maten hemma, men på dagis har han ätit som en häst. Men den här sommaren har han verkligen börjat gilla all mat vi serverar och det är så himla roligt när han säger MMmmmmmm mer! Äntligen!


Vi tog en sväng förbi Majas finloppis, som är ett måste om man är på Öland. Så mycket grejer att vrida och vända på! Jag gick därifrån 180 kronor fattigare men med det här i en påse:
* Noa noa kofta till mig
* Ny röd väska
* Fårskinnstofflor till Knut
* Blöjbyxor, blommiga strumpor och en Marimekko t-shirt till Stig

Efter loppisfyndandet åkte vi till Barbro Lindgrens värld, som ligger vid Ekerums golfbana. Jag älskar ju Barbro Lindgren som ni vet och det här stället är Knuts favorit med Loranga, Masarin och Dartanjang. Tyvärr hade det blivit väldigt slitet, lamporna var sönder så man såg knappt någonting och de hade tagit bort hela biten med Benny, så vi blev lite besvikna när vi kom in. Skulle annars rekommendera detta ställa till alla. Nu låter jag dock bli. Fast god glass har dom!


Dags för en ny dag, som dessutom var solig! (det här var innan värmeböljan slog till och man fortfarande längtade efter sol)


Tycker det är svårt att fånga på bild HUR fint det faktiskt är där! Jag vill liksom nypa sig själv i armen och skrika samtidigt av lycka över denna plats. Önskar så att jag hade något eget som såg ut såhär, men i väntan på det så njuter jag allt jag kan av detta.


Det fick bli en stranddag på Böda. Älskar Knuts uv-tröja från Bobo Choses, så fin! Synd att säsongen snart är slut, får man använda uv-tröja på dagis? Den är i så fint material, nästan som en vanlig tröja. Liksom ribbad och inte i ”baddräktsmaterial” som de brukar vara i.


Sen vinkade vi av våra kompisar och blev ensamma kvar på ön. Det var väldigt roligt att ha med sig folk den här gången, men det blir ändå lite mer semester när det bara är vi.


Knut, som är väldigt lik mig när det kommer till sociala sammanhang verkade också en smula trött.


Efter maten bad han om att få sitta kvar ute och lyssna på Loranga på storytel.


Och därute satt han sen, alldeles ensam och lyssnade hela kvällen. Min fina lilla pojke.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...