Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Nu Är Det Jul Igen!

dec 7, 2017 | Tankar och Vardag

Sandra hade i vanlig ordning en finfin jullista på sin blogg, så för att förgylla denna decemberdag lite så fyllde jag i den!

6 JULSNABBA

Pepparkakor eller lussebullar?
Gillar bara köpespepparkakor som man doppar i saft och äter fort som ögat innan hela går av och hamnar i glaset. Annars pepparkaksdeg.

Skumtomtar eller knäck?
Skulle utan tvekan sagt skumtomtar om det inte vore så att jag föråt mig på det när jag var gravid. Min bror sa att min jättemage bestod av 99% skumtomtar och 1% bebis. Antagligen sant. Knäck är äckligt.

 

Julkorv eller julskinka?
Julskinka. Ett år glömde vi vår skinka i ugnen så den var alldeles bränd och förtorkad och så SJUKT god! Ätes med fördel med sjukt mycket gräddstekt grönkål.

Revbensspjäll eller Janssons?
Revbensspjäll. Har bara ätit god Janssons en gång i livet när jag åt en vegetarisk variant med kapris istället för ansjovis. Rekommenderas varmt.

Glögg eller julmust?
Julmust (Apotekarnes)

Ge eller få?
Är man hemsk om man säger få? Jag ÄLSKAR att få julklappar! Fast det är roligt att ge också såklart. Fast älskar känslan på morgonen efter när man liksom får börja ”leka” med allt nytt!

4 JULFAVORITER

Favoritjulfilm?
Elf!! Utan tvekan den bästa julfilmen! Jag skrattar omotiverat mycket till den här filmen.

Favoritjulkalender?
Sunes jul. Har börjat kolla på den med Knut nu som ÄLSKAR den (hello lifegoals!)

Favoritjullåt?
Fairytale of New York såklart.

Favoritjuldoft?
Kryddnejlikor i apelsiner. Ska fixas på söndag, sen jäklar ska hela huset lukta gott!

3 OM JULTID

När är det dags att pynta?
1 december. Fast jag fuskar alltid. Vad ska man annars underhålla sig med i skitnoveber?


När får man ha gran?
När jag var liten fick vi inte ha det förrän dagen innan enligt strikta regler från min pappa. Men nu tycker jag man får ha det när man vill, rebellisk som jag är!

När öppnar man presenter på julafton?
Vid tre om man står ut så länge. Först måste man äta och sova middag. Sova middag är det nästan mer krav på än Kalle Anka.

5 JULPERSONLIGA

Vad är bäst med julen?
Att se Knut så taggad och mellandagsrean! Sen tycker jag om att det inte är några måsten, man mest äter och vilar i soffan med mamma.

Det sämsta med julen?
När man måste flänga mellan hundra olika ställen bara för att. Jag gillar att vara på samma plats hela tiden. Tyvärr har jag och Emil lite olika syn på hur jul ska firas, jag hade helst bara varit hemma och haft jul i vår egen familj medans han hellre är med massa släktingar och sånt. Men det är nog hur man haft det när man var liten. Vi var alltid bara jag, min bror, mamma och pappa och mormor. Det var perfekt.

Vad ska du göra på julafton?
Vi ska fira i Värnamo med Emils familj och släkt på dagen och på kvällen sätter vi oss i bilen och kör hela vägen till Karlstad och min mamma. Det är ett vinnande koncept som vi haft ett annat år också. Så skönt att åka bil på julafton efter en massa stoj och stök och bara sitta där och lyssna på musik och småprata. Dessutom är det ingen trafik på julaftonskvällen.

Nyår då?
Vet faktiskt inte. Har firat med samma gäng tre år nu, hoppas det fortsätter i år också.

Tror du att det blir det en snöig jul?
Jag håller tummarna för det. Fast helst inte för mycket eftersom vi ska åka bil som sagt.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...