Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Om Lite Av Varje!

feb 24, 2020 | Allmänt, Tankar och Vardag

Förra veckan var Krickelin här hos mig. Hon knäppte den här bilden på mig vid min målning (här får man också en bra idé om hur stora de är) som jag tyckte blev väldigt fin. Jag matchar ju tavlan!
På tal om tavla är det nu bara två små fjuttiga veckor kvar till min vernissage!
Jag ser fram emot det med spänd, livrädd förväntan.
Det här är mina skräckscenarion (jag är bäst på att måla upp sådana så vi börjar med dom)
– Ingen kommer
– Alla tycker att jag har fått storhetsvansinne med prissättningen
– Hängningen blir inte som jag tänkt mig
– Kladdiga barnhänder petar på målningarna
– Alla frågor jag kommer få om hur jag tänkt med motiven. Explanation kills art.

Men för att väga upp skräcken (känner hur hjärtat börjar slå bara av tanken) så måste vi ju ha lite drömscenarion också:
– Jag säljer en massa målningar
– Det kommer MASSOR med folk
– Alla har trevligt, spelar pingis och dricker vin, som en enda stor familj
– Jag får frågan om att ställa ut igen, någon annanstans


För att återgå till mötet med Kristin, så ska vi jobba ihop framöver och det ska bli så himla roligt. Kristin är smart, sjukt kreativ och väldigt öppen. Gillar sånt, när man kommer någon in på livet direkt. Jag är ju som bekant sämst på småprat men en jäkel på att gräva på djupet.
Imorgon ska jag och Vestis åka på hennes föreläsning i Jönköping, can´t wait!


Jag har varit på ikea också, och köpt en sån här vagn till mina färger. Dessutom hög nog att ha paletten på, så jag slipper böja mig. Perfekt!
Nu fattas bara den nya ateljén. Är så himla trött på min trånga, stökiga som just nu svämmar över av målningar till utställningen.
Det här är för övrigt en pågående målning som jag gör i olja. Älskar olja på det sättet att skuggningarna blir väldigt fina men det torkar ju ALDRIG!
Håller på att bli tokig på den här målningen för jag har så många planer för den men för att kunna göra dom måste den vara torr och nu har den väntat i en mindre evighet, men är lika klibbig ändå.
Jag är inte så bra på att vänta, så i fortsättningen blir målningarna i samma färg som innan, nämligen flashe vinylfärg som torkar direkt.

Till sist, har jag äntligen hittat ett tryckeri som kunde leverera tryck precis i den kvalitén jag ville ha. Skam den som ger sig! Fick dessutom hem fyra olika provtryck på olika papper för att välja vilket jag ville ha, så himla bra service! Rekommenderar verkligen Picno.se
Så snart, snart finns det konsttryck att köpa. Trycken finns i numrerad, signerad upplaga så det är inte samma sak som mina tidigare prints. Dessa är tryckta på helt annat papper och mycket mer exklusiva och kommer ligga på runt 2000 kr styck.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...