Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Om Man Finge Drömma!

apr 26, 2016 | Tankar och Vardag, Teckningar

Jag drömmer om att åka iväg några veckor och bara teckna ostört. Liksom hela nätterna och inte vara så noga med det där med matlagning och nattning av barn och sånt.
Bara vara försjunken i djup koncentration och omgiven av papper och pennor.

Drömmen vore att få hyra en plats i en av gästateljeérna hos Nordiska akvarellmuseét på Tjörn.
Alltså kolla bara här så fint: (bilden är lånad från deras hemsida)

ateljeer_kvall_vinter

Här skulle jag vilja sitta, gärna på hösten eller tidig vinter och teckna på mitt, än så länge, hemliga projekt. Jag skulle ha det helt tyst. Bara sitta där, titta ut över iskallt hav och sippa på ett glas rödvin och inte bli störd av någon.

Dröm nummer två är att få måla i Axel Munthes villa, San Michele på Capri.
Det är ju en lite mer ouppnåelig dröm, men ändå fin att tänka på.
Jag har varit där en gång med mamma och tänk att få stanna där länge!
Teckna i andra färger än jag brukar. Bli inspirerad av citron och turkost hav.
Byta ut nyansen warm grey mot marine.
Drömmen.
(bild lånad härifrån)

villa%20san%20michele

Scenario nummer tre: packa en ryggsäck, sätta sig på tåget och åka norrut. Där det är helt tyst och man kan se flera mil.
Blir så vansinnigt inspirerad av Underbara Claras bilder hemifrån henne och hade det inte varit för att det är så hiskeligt långt bort hade jag åkt dit imorgon!
Jag önskar att jag fick vara där uppe och bara gå runt och samla ihop mig själv igen.
Få teckna och dricka te långt in på natten.
(bild från Claras blogg)

IMG_5161-700x486

Drömscenario fyra: Få hyra en minilägenhet någonstans i New York!
Teckna människor som går förbi. Göra snabba skisser i parken och insupa allt det där snabba och nya. Åh New York!

IMG_2466

Sen är det mitt ständiga drömmål. Ditt jag alltid flyr i tankarna när det blir för mycket vardag och för lite koncentration för att teckna.
Öland.
Ett ensligt hus, med Alvaret som utsikt och inte en människa i närheten.
Åh ja.

DIGITAL CAMERA

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...