Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Sista Dagen i Gdansk!

maj 22, 2018 | Tankar och Vardag

Sista dagen i Gdansk började med strålande sol och Emil hade blivit frisk igen! Så vi gick ut i grönskan.


Vår plan var att gå på det här museét som låg precis vid vårt hotell som alla tipsat om, som handlade om andra världskriget, men det var stängt! (obs, tänk på det när ni reser, att muséum ofta är stängda på måndagar)


Vi tänkte om och bestämde oss för att göra en båtutflykt istället, men först frukost. Hittade ett litet hipsterställe precis vid båtarna, där de hade hemgjord frukostbuffé och en liten designshop i källaren, där Emil köpte en fluga med cyklar på.


Sen gick vi mot båten. Så fin stad! Vi bestämde oss för att åka till Westerplatte, för det ville Emil se.


Det är alltså platsen där det sägs att andra världskriget började. Jag var mest glad över att få åka båt.


Fin fin fiiiiiiiiiin stad!


Med på båten var den här tjejen som måste varit nån form av resebloggare för hon åkte själv och tog massvis med selfies med självutlösaren hela båtturen.


Framme! Det såg inte mycket ut för världen först, bara ett industriområde.


Men sen kom man in i en superfin park, dock numera fylld med rester från bunkrar där de låg och sköt på varann under kriget. Tycker sånt här är totalt ointressant att kolla på egentligen, en massa stenhögar, men det var som sagt kul att göra utflykt.


Hundra grader varmt och jag kände mig plötsligt väldigt gravid och hinkade i mig vatten som om det inte fanns någon morgondag! Den här kaftanen för övrigt, BÄSTA gravidplagget!


No more war betyder skylten lyckades vi komma fram till.


Turistade oss och kollade på skyhöga minnesmonument.


Sen gick vi tillbaka till båten igen.
Och åkte tillbaka till Gdansk och vidare mot flygplatsen.
Så fin liten weekend det blev!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...