Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Skillnaden mellan konsttryck och print

sep 28, 2020 | Allmänt

Som ni kanske vet så tog jag fram det här printet av Sara Danius nyss. Det gillade ni verkligen för de sålde slut på två dagar!
Printet var i A4 och kostade 200 kr. Alltså väldigt billigt.

Jag har också de här bilderna i min webshop, konsttrycken.
De är 43×34 cm och kostar 2000 kr. Alltså betydligt dyrare.

Sååå, vad är då skillnaden?
Printet på Sara Danius (och Jesus också för den delen) är alltså tryckta på ett vanligt tryckeri här i stan, förvisso på fint, lite tjockare papper och kvalitén på bilden är mycket bra men det är ändå inte samma påkostade tryck som konsttrycken.
Printen finns i obegränsad upplaga, alltså jag trycker nya om det behövs och det står inget nummer på trycket (dock signerar jag för hand på alla)

Konsttrycken däremot, är tryckta på högvalitets papper från Hahnemühler (som ett väldigt fint akvarellpapper) de är tryckta med en teknik som kallas giclée som ger perfekt färgåtergivning, blir helt matt och suuuuperfint!
Alla konsttrycken är signerade och numrerade. Det finns 30 stycken av varje, så det står alltså 5/30 tex i bildens hörn. Detta gör konsttrycken värda mer eftersom de inte finns så många av varje, de är helt enkelt mer likt ett konstverk än vad printen är.

Det här konsttrycket tex sålde slut på direkten, då kommer inga fler tryck göras av den bilden. Alltså stiger värdet på de som hann haffa en.
Hänger ni med?

Vill man vara riktigt exklusiv, så köper man förstås originalet! Alltså själva målningen!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...