Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Sommarlistan!

jul 22, 2018 | Tankar och Vardag

HIttade en sommarlista hos min favorit Karkki, jag lånade den.

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?
Middagsvila, gräs och uteserveringsöl

 

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?
Jag kommer ha semester. Riktig semester och helst bara vila mig igenom dessa fyra veckor. Men jag läser fortfarande mailen. Fast i smyg.

Vad gör du helst en ledig kväll?
Jag sitter på Ileby´s bodega, antingen bara jag och Emil och lyssnar på musik och dricker nått kallt, eller ihop med en hel hög med vänner som sedan drar ihop spontankrocket.

 

Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?
Lätt val, färskpotatis, fiskpinnar och gräddfil med sjukt mycket gräslök och en stor klick smör till potatisen! Jag gillar inte sill och mina föräldrar åt jämt sill på sommaren, då fick jag detta istället. Kör fortfarande hårt på att det är den bästa sommarmaten, äter det minst två gånger i veckan på sommaren. Knut älskar det också.

Vad är ditt favoritställe att vara på under sommaren?
Öland och Värmland. Punkt.
Är absolut ingen person som skulle boka en charterresa på min semester. Den sparar jag isåfall till hösten. På sommaren är det bara Sverige som gäller, inget land i världen slår det ändå på sommaren.

 

Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?
Jag gillar sommarprojekt, i lagom stora doser, så jag skulle börja min dag med frukost på altanen med min familj, gärna med jordgubbar i filen och vattenmelon till efterrätt. Sen skulle jag måla om någonting, tex ett av alla de fönster vi ska ha i orangeriet. Ett alldeles lagom projetk. Sen skulle jag bli varm och behöva åka och bada, så då skulle jag ta med mig min familj till Osudden. Grill på kvällen förstås, och musik på altanen och glass med jordgubbssmak. En perfekt dag får även också innefatta någon form av loppisaktivitet.

Ett fint sommarminne?
När vi inte hittade till huset vi hyrt på Öland och kom fram till det vi trodde det var, blev sjukt besvikna och ville knappt gå in. Men sen kom jag på att huset inte alls skulle vara rött, utan vitt. Alltså måste vi vara fel. När vi sen körde rätt och kom fram till huset vi skulle hyra, så blev jag så glad att tårarna brände bakom ögonlocken. Det var perfekt.

 

Finns det någon låt du förknippar med sommaren?
”Det var dans bort i vägen” med Sven-Ingvars. Somrigare finns inte..

Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?
Gå på loppis, är på jakt efter stråväska och piedestaler och kanske nått jag inte visste att jag behövde antagligen
Bada i en pool. Jag älskar att bada i pool, så mycket mer semesterkänsla än i hav tycker jag, av nån konstig anledning.
Ta några fina bilder på gravidmagen innan den är ett minne blott.
Åka till Ullared. Gärna själv och få gå där länge utan stress. Jag är på jakt efter en vällingmaskin och en skötbädd.
Åka båtbuss i Karlstad och bada i Vänern.

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...