Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

The Big Bang!

jan 21, 2010 | Tankar och Vardag


Idag mina kära vänner, har hela mitt liv förändrats!

Man kan tycka att det är att ta i att formulera det så, men det va precis så det kändes. Som den största aha-upplevlese jag varit med om.

Jag fick numret till Monkikontoret, ringde, sprang dit och fick visa mina teckningar för en tjej, som visade sig vara, HELT otrolig!
Hon pratade, förklarade, visade och berättade om hur hon gjort för att nå dit hon är.
Hon bläddrade igenom min portfolio, såg skeptisk ut och sa allt jag behövde ändra på. Hon pekade på vilken stil som funkar för vad och hon konstaterade vad som fattades.

Äntligen! Det va precis det jag behövde, någon som VET, som tittar med granskande blick och inte imponeras det minsta.
Vi gick igenom hur man gör, hur man tar sig framåt och det va ungefär i det läget jag insåg hur det ligger till.

Det finns inget ”plötsligt händer det-moment” som jag gått å väntat på!
Det finns inte ”rätt person” att visa sina grejer för. Det handlar inte om slumpen. Det handlar om att sträva efter något.
Att vara praktikant, slita, koka kaffe, retuschera någon annans teckningar, för att sen bli assistent, för att så småningom, efter många år, KANSKE få teckna själv!

Jag har alltid trott att en vecaker dag kommer the big break och fram tills dess ska jag försöka bättra på mina odds.
Så är det ju inte alls! Ingen kommer ringa och erbjuda mig att bli grafisk designer bara sådär för att jag råkar kunna teckna, det finns miljarder människor som kan teckna.

Jag bubblade av inspiration och nyfikenhet och spänning när jag lämnade Monkikontoret.
Aldrig förut har jag varit så säker på vad jag vill i livet.
Aldrig har jag så klart som idag sett hur jag ska göra för att nå dit jag vill.
Det är DET som är den riktiga ”plötsligt händer det-upplevelsen”!

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...