Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Tidernas Lista!

jul 4, 2017 | Tankar och Vardag

Jag har lånat ännu en lista av Flora, en om tid. Here we go:

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Jag känner nästan alltid att jag har all tid i världen och blir ytterst sällan stressad. Jag är alltid ute i väldigt god tid och är alltid den som måste vänta på andra. Fast jag gillar att vänta, då får jag lite egentid innan de andra kommer. En stund att landa.
Samtidigt är jag livrädd att tiden bara ska ta slut. Att det snipp snapp snut bara är över. Det orkar jag inte ens tänka på.

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Jag gillar morgonen på jobbet, runt 9 när man är på plats vid skrivbordet, full av inspiration och bara får sätta igång. Om någon stör då är hela min dag förstörd.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Jag älskar måndagar. Jag vet, man kan inte älska måndagar men jag gör det ändå. Då har jag inte fått teckna på hela helgen, säkert bara lallat runt i mjukisbyxor också så det är så kul att få klä upp sig lite, gå till jobbet och bara riiiiiiiiiiiiiita! Älskar´t!

4. När går tiden som snabbast?

Den timmen från att min klocka ringer på morgonen till att vi ska vara på väg till dagis. Att fixa iordning mig, underhålla barn och samtidigt få på honom kläderna kräver lite finess. Eller väldigt mycket barnkanalen och macka för honom och väldigt snabb sminkning av mig snarare.

5. När går tiden som långsammast?

På tåget på väg mot Stockholm, mellan Alvesta och Södertälje typ. Känns som att åka i seg kolasås och man bara vill vara framme prick NU!

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

15 minuter ungefär.

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Inget av det. Jag gillar att sova länge på morgonen och jag älskar att gå och lägga mig på kvällen. Jag är helt enkelt en sovmänniska.

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Varken eller. Jag slänger inte i mig maten men jag är heller ingen såskorv. Dock dricker jag aldrig nått när jag äter så om man är ute så ligger jag alltid en öl efter alla anrda för jag glömmer bort att man ska dricka till maten. Jag dricker hellre innan eller efter.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Noggranna teckningar, sömn, pyssla med Knut och att ta hand om blommorna.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Dammsuga och skala potatis. Hatar båda två så innerligt.

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Min klocka ringer 6.40 och det är allt annat än frivilligt att gå upp då. Innan Knut sov jag lätt till 9, helt ännu längre. Jag lägger mig vid 23 typ. Aldrig efter tolv. Sen sover jag ju dessutom gärna middag en timme eller två också. Jösses, man kan ju tro att jag är hundra år.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Vara ensam hemma. Det kan jag verkligen sakna, jag är aldrig ensam hemma längre. Ta ett glas vin, spela sjukt hög musik, sjunga med framför spegeln och bara va, utan en enda sak man måste göra.

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Jag spelade pingis på jobbet med Eric. Han vann.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Jag ska skissa fram en beställning av en karikatyrteckning, det gör jag typ aldrig så det känns lite roligt.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Jag hoppas jag har ett sommarhus på Öland, att jag tecknat flera böcker och att jag känner mig lugn i livet. Jag väntar alltid på att lugnet ska infinna sig.

 

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...