Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

10 Saker Jag Saknar Mest Med Min Pappa!

sep 11, 2016 | Tankar och Vardag | 6 Kommentarer

pappaoknutliten

 • När han kom hem från jobbet, såg mig och mamma sitta i soffan och sa – Hej tjejer
 • Att han ibland fick ett ryck och skulle ringa mig, eftersom jag oftast pratat med mamma i telefon. Sen när han väl ringde så insåg han att han egentligen inte ville nått och måste avsluta ganska snabbt efter att han frågat vad man gör och hur man mår. Så gulligt ändå.

pappa

 • När man fått ett viktigt mail, eller ett roligt jobb och den första man vill ringa till är honom för man vet att han skulle bli så stolt.
 • När man gick förbi soffan och drog handen över hans hår, bara för att ta lite i honom. Han var alltid liksom lite sticksig, fet och varm, med mjukt hår som lockade sig bakom öronen.

pappa (2)

 • Hans sås. Finns ingen som gör så god sås som min pappa. Det kommer aldrig bli detsamma som då. Kommer ni ihåg det här inlägget förresten, om hur han hälsade på när jag försökte göra sås.
 • Hans bil. Eller snarare att åka med honom i hans bil. Han skulle alltid gasa så mycket det bara gick, så man trycktes in i sätet.

fasanpappa

 • Hur han hämtade mig. Min pappa har hämtat och lämnat mig överallt, så länge jag kan minnas. Man kunde ringa när som helst, missa bussen, vilja åka hem mitt i natten, alltid svarade han bara: jag kommer.

pappa (3)

 • Hans okonstlade, ofantliga, supermallighet över mig. Han kom på alla konstutställningar, skrev ut mina teckningar och hängde vid sitt skrivbord på jobbet, hejade och stöttade och älskade allt jag gjorde. Jämt och väldigt villkorslöst. Han var mitt allra största fan.
 • Hans lukt på sommaren, när man åt mat på verandan. Han luktade varmt, svettigt och väldigt somrigt. Grill som alltid blev lite svart och nypotatis med smörklick. Och lukten från sommarpappan.
 • GT under björken. Det här är så pappa för mig. Att sitta under björken, i hammocken med mamma och sen kommer pappa ut med GT på en vinglig bricka, med citronskiva i glasen som det står 2000 i botten på. Sen skrattar vi så gungan hoppar när han berättar om sina gamla kompisar från när han var ung.

pappasvartvit

6 Kommentarer

 1. <3
  Vill inte tänka tanken på att mina föräldrar inte kommer att finnas där för evigt, men så kommer det ju att bli…
  Stor kram

 2. Åh, lukten av sommarpappa är något jag verkligen saknar också! Och jobbpappalukten som luktar svets och smuts. Och att känna ölmagen när man kramas. Fina pappor <3

 3. I 8 av 10 punkter prickade du exakt in saknaden av min pappa också! Men min pappa var ingen höjdare på sås, och inte heller på GT! Men doften av pappa, den kan jag liksom plocka fram ur minnet rakt av!

 4. Gråter stilla.
  För dig o din saknad.
  För mig o min framtida saknad.
  Och för föräldraskapet i stort, det är så jäkla fint när det funkar <3

 5. så fint att du haft en sån pappa! Har alltid undra hur det skulle kännas om mina föräldrar hade förmågan att visa sin kärlek. Jag vet att dom älskar oss barn men..ja…

  Så himla mys du fått uppleva det iaf!

 6. Jag håller just nu på att försöka bearbeta det faktum att min pappa är sjuk i alzheimers och aldrig mer kommer vakna upp en morgon och vara frisk. Denna lista får mig både att le och att gråta, av två enkla skäl: det är så jävla sorgligt att mista någon, eller att veta att dagen med säkerhet kommer (mycket tidigare än vad den ”ska”), men jag blir samtidigt så glad över relationen du och din pappa verkade ha, och att du delar med dig av detta till oss. Jag ser ju att en faktiskt överlever, att det går att tackla och att livet fungerar även efteråt.

  Sån känslomässig kollaps nu, men TACK för detta inlägg.
  <3

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...