Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

10 Saker Jag Ser Fram Emot!

nov 26, 2019 | Allmänt | 1 kommentar

Nu är det bara ynka dagar kvar av November så kanske slipper man det evinnerliga tjatet om hur grått det är. Vi veeeeeeeeeeeeeet, det är grått. Så, tyst nu och lev vidare.

Dock har gråheten nått även mig så jag känner mig allmänt grå hela jag. Finns det någon månad man är så ful som i November? Nä, jag trodde väl det.
Mitt hår har helt hopplös färg eftersom vi låtit bli att färga det de senaste gångerna hos frisören, för att det ska ha en chans att återhämta sig efter graviditeten och mer än hälften har ju trillat av. Det är liksom bara bös kvar av alltihop. Är sugen på att klippa det kort och börja om, men min frisör tror att det kommer se ännu tunnare ut då, så just nu bara lider jag mig igenom detta tråkiga hårelände.
Nog om det, 10 saker jag ser fram emot skulle jag ju peppa upp humöret med:

1: Få bränna och glasera mina keramikgrejer som jag jobbat med under hösten! Den här veckan har vi haft dubbelkurs så jag var där både igår och idag. Mycket bra med kreativitet för att dämpa diverse ångest jag dras med.


2: Åka till Formex med mamma i januari! Jag hade bestämt mig för att unna mig en resa till Stockholm och Formex för att jag stått ut att jobba hemifrån ett helt år fast jag håller på att bli tokig på kuppen. Frågade om mamma ville följa med och efter lite pusslande och fixande har vi nu två heldagar i Stockholm ihop att se fram emot! Ska bli så ljuvligt att vara bara vi, inga tider att passa, inga barn som avbryter och bara strosa, se på fina saker och ta ett glas vin och glo på folk. Livet!


3: Knuts luciatåg. Blir en sån där blödig mamma som dum-ler och torkar bort tårar när jag ser mitt barn sjunga i kyrkan. Topp tre gulligaste saker som finns!


4: Skola in Stig. I början på mars ska vi skola in Stig på förskola och det känns både jättehärligt och lite vemodigt på samma gång. Det är sista gången jag är mammaledig och nu är denna tid över. Men samtidigt tycker jag att det ska bli jätteroligt att få jobba heltid igen, att få en ny ateljé och få tillbaka lite mer av mitt liv. Vill dock poängtera att det inte är Stig som tagit musten ur mig, utan det faktum att jag flyttade hem och sa upp min ateljé och därmed allt socialt liv.

5: Mellandagsrea. Jag vet, man ska shoppa hållbart, ha köpstopp och köpa kläder på second-hand. Men det gör jag också, jag har nästan helt slutat spontanshoppa sen jag hårdrensade min garderob i somras, jag köper 85% av alla våra saker på Erikshjälpen eller tradera. Så jag tycker att jag ändå lever bra när det kommer till hållbarhet. Men det är något visst med mellandagsrean. Kanske inte just handlande, köper oftast ingenting. Men jag gillar det där att trängas, rota, knuffas och massa röda lappar. Detta kräver dock att jag är ensam och inte har med mig barnen.

 

6: Jul hos mamma. För första gången på flera år ser jag faktiskt fram emot jul. Min pappa var sjuk och dog under julledigheten så det har lagt en sorgeridå över alltihop. Men nu när jag har två barn, ett hus och allt det där så börjar det kännas mysigt igen. Mest ser jag fram emot att vara hos mamma och inte göra någonting mer än äta grönkål och se på Vänner-maraton på netflix.

 

7: Julbord på fredag! Emil har sagt upp sig och ska nu börja på sitt gamla jobb, vilket innebär att vi ska på julbord. Vi har barnvakt, så jag hoppas på dans och sovmorgon! Ska bli så roligt att få klä upp sig lite för en gångs skull!


8: Fyrtioårsfest! Vi är bjudna på 40-års fest och det är alltså ÄNNU ett tillfälle att få vara finklädd, hurra! Längtar redan!

9: Under våret ska jag tillbaka till Kreatima igen, för tredje gången! Det ska bli så roligt, känner mig som ”en riktig konstnär” när jag är där!


10: Mina ungar. Älskar att hänga med dom, alla upptåg, alla utflykter, all vardag och allt jädra liv! De är ljuvliga ska ni veta, även om man ibland behöver vara själv och djupandas för att orka med. För det ska gudarna veta, att det är intensivt att ha en ettåring, hade nästan glömt det sen sist!

1 kommentar

  1. Alltså, kan vi ta en stund åt det faktum att personen på bysten ÄR Tove Janson? Tack! Medveten likhet eller tillfällig?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...