Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

100 Svenska Hjältinnor!

aug 22, 2019 | Teckningar | 2 Kommentarer

Tack för alla tips om håret, silicea tabletter är nu inhandlat. Har ätit dom en gång för längesen och tyckte de funkade bra, dock fick man väldigt håriga armar av dom haha!
Idag ska jag till frisören på tal om det, får väl se vad hon anser om mitt ledsna lilla hår som ännu sitter kvar.

Nog om det.
Härom dagen fick jag hem ett ex av den här finfina boken om 100 svenska hjältinnor!
Jag och en massa andra grymma illustratörer har tecknat kvinnorna och jag fick den stora äran att teckna Karin Larsson!

För er som inte vet så var alltså Karin Larsson en konstnär och var också gift med Carl Larsson. Det var lite klurigt att teckna henne eftersom det inte finns så mycket tydliga foton från den tiden.

Jag la till detaljer från Karin och Carls hem i Sundborn i bakgrunden för att spä på känslan i porträttet.

Jag fick också teckna Stina Wollter till boken, men den bilden byttes senare ut till ett porträtt som Stina själv gjort. Men ni kan ju få se den iallafall. Va så roligt att teckna alla de små dansande Stinorna i bakgrunden!

2 Kommentarer

  1. Jättefina porträtt!
    Vill tacka dig för ditt lifehack med ett extra par trosor utanpå strumpbyxor!! OMG mitt liv har blivit så mycket lättare!

  2. Wow, de är jättefina. Älskar porträttet på Karin.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...