Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

14 Saker Jag Saknar Med Att Inte Ha Barn!

jan 25, 2019 | Bebis, Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Att ha barn är så himla roligt, men det kräver också vissa uppoffringar och man får göra avkall på saker man förr brukade göra.
När jag träffar folk utan barn så kan jag ibland bli en smula avundsjuk på all tid de har, bara att göra vad de vill med.
Det här är det jag saknar mest:

* Kunna gå ut ihop med Emil och gå hem när vi vill, inte när vi måste.

* Måla naglarna och låta dom torka utan att man behöver byta blöja/knyta skor/fräsa näsan under tiden.

* Få vara ensam hemma. Med barn är du ALDRIG ensam hemma och det är verkligen något jag saknar!

* Sova till lunch bara för att jag känner för det.

* Få skjuts hem på natten. Nu är ju alltid den andre hemma med barnen och kan inte åka iväg, så då får man snällt ta sig hem bäst man kan.

* Pussla 3000 bitars pussel på köksbordet och kunna lämna det så i flera veckor.

* Alla pysselprojekt man kunde göra utan att bli avbruten eller få ofrivillig ”hjälp”.

* Få prata till punkt.

* Basta efter badet på badhuset utan att någon rullar runt på golvet och kippar efter luft och stånkar att han dör av värmeslag.

* Träna vilken tid på dagen man vill.

* Ligga på en filt på stranden utan att få sand på den.

* Kunna vara borta längre stunder hemifrån utan att packa med sig matsäck.

* Ta på sig ytterkläderna och gå ut, på sisådär två minuter. Istället för att planera påklädningen en halvtimme i förväg.

* Prata med sina vänner när man ses och faktiskt hinna lyssna på vad de säger.

Förutom de här 14 grejerna, så är resten av livet med barn fantastiskt!

3 Kommentarer

  1. Brukar gilla din blogg väldigt mkt men på senaste tiden blir jag bara provocerad. Du verkar ha fått två väldigt lättsamma barn. Jag tror inte du förstår själv hur mkt egentid och saker du får gjort i jämförelse med många andra. Vet inte ens varför jag skriver detta för det är ingen trevlig kommentar men jag fattar inte varför sakerna du punktat upp är så jobbiga när du lever ett liv där du har möjlighet att jobba halvtid och redan åka iväg över natt trots liten bebis? Bara det låter otroligt lyxigt i mina öron..

    • Det handlar ju om val man gör. Även om mina barn är ”lätta” så måste ju någon vara hemma med dom, precis lika mycket som om de inte varit så lätta så barnen beror det nog inte på. Vi delar lika på föräldraledigheten vilket gör att jag kan vara iväg utan problem. Det är ett val vi har gjort och det funkar finfint för oss.

  2. H Ö G igenkänning på detta inlägg. Jag har också en Knut som blir 5 år i april samt en liten Frans som är två månader.
    Den jobbigaste punkten för min egen del är att man inte alltid har möjlighet att lyssna på vad ens vänner säger. ???????? Känner mig klappkass som kompis då.
    Men bra lista. Skönt att få känna igen sig.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...