Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

20 Frågor!

nov 26, 2018 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Hittade en finfin lista hos Cissi Wallin, den lånade jag.

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Vänner såklart, och så hade jag bott ihop med Phoebe! Jag är mycket möjligt världens största vänner-fan genom tiderna. Kan alla avsnitt utantill.

Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Stridspilot. Ville skjuta min fröken. Hur brutalt är inte det då? Gjorde till och med arbetsprover till Konstfack på detta absurda tema en gång. När jag sen blev lite äldre och visare ville jag bli konstnär. Gick ju ganska bra, såhär i efterhand.

Vilken är din favoritdoft?

När man går förbi ett höghus och känner lukten av deras tvättstuga, eller lukten av stuvad grönkål. Det luktar pappa.

Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Någonstans i Värmland, med utsikt över Vänern. Fast inte någonstans där folk skulle ligga och sola på mig. Jag vill vara ifred, även som sten.

Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Köper hem en megastor godispåse, sen äter jag upp den ihop med min familj i soffan. med uppknäppta byxor, inget bör sitta åt när man snart ska gå under tycker jag.

Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Jag hade sluppit BH vilket verkligen hade varit skönt. Hatar när den skär in i ryggen. Annars hade jag sluppit vara rädd när jag går ensam, aldrig blivit kallad lilla gumman och antagligen sålt mina målningar för en nolla mer än vad de kostar nu.

Vilket är ditt favoritverktyg?

Är ett stort fan av hederlig gammal skruvmejsel. Är rädd för skruvdragare.

Vad gör du om tio år?

Jag oroar mig nog för min då 15-åriga (!!!) son som är ute och kör moped och luktar svett. Jag jobbar antagligen med samma sak, fast förhoppningsvis har jag fått en ateljé i en gammal lokal med jättestora fönster någonstans. Hoppas vi bor i Karlstad!

Vilken är din bästa danslåt?

Just nu lyssnar vi sjukt mycket på en låt som heter Jodel jump, som är nån österrikisk after-ski låt som Knut älskar. Väldigt smittsam och vansinnigt dålig. Men lyssna på spotify sisådär femtio gånger om dagen så kommer ni förstå tjusningen. Ompa ompa!

Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Jag är ganska bra på att sy, dessvärre än jag ganska värdelös på att sy vuxenkläder. Så det hade jag sytt om jag kunde! Då skulle jag sy en kjol i samma fina feministtyg som min faster köpt.

Hur skulle du hantera det om du vann typ 108560 000 euro?

Jag skulle bli oerhört lättad. Då hade mitt ständiga jagande att få ihop pengar varit över. Det hade verkligen varit skönt. Sen hade jag köpt en sommarstuga på Öland och en godispåse.

Vad tycker du om ordet hen?

Jag tycker det är fantastiskt, märkligt att det inte funnits jämt. Fast jag tycker att gubbkärring är minst lika bra och använder det nog personligen oftare än jag använder hen.

Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Hatar att laga mat efter recept. Vill gå på känsla. Men bacon, grädde och kalvfond kommer man långt med.

Vad tycker du om köttkonsumtion?

Här borde jag svara att det är fel och dåligt för miljön och så, vilket det är. Men jag äter ju kött och en hel del dessutom. Så jag kan inte yttra mig mer än att jag borde bättra mig.

Är du beroende av något?

Min telefon, concealer och kärlek.

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
Backstreet boys. Eller Nordman. Tänk ändå, att jag kan alla Nordmantexter fortfarande.

Vad gör dig riktigt förbannad?

Män mellan 45-65 år i grupp, som gaddar ihop sig och spänner musklerna, håller varann om ryggen och beter sig som svin så fort de blir det minsta hotade eller ifrågasatta! Fy fan! Är omringad av dom känns det som.

Har du något riktigt bra husmorstips?

Ha på dig ett par extra trosor utanpå strumpbyxorna så hasar de inte ner. Lätt mitt bästa tips! Eller klipp godisbitarna i mindre bitar när du ger dom till ditt barn, så tror de att de fått massor fast det bara är fem godisar klippta i småbitar.

Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Ja dom där med barn i skolan, när de säger nått med ”lugn, vi tar hand om dig sen”. Är det pensionsmydigheten?

Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Avgör själva:

5 Kommentarer

  1. Får jag säga något som jag tycker du är fantastisk på? Du har aldrig pratat om det, så jag vet inte om du tänker på det. Men när det gäller dina barn så pratar du om att du är en bra förälder, räcker till, att du gör ett bra jobb och att du är nöjd. Du gör det då och då, och mest har det varit om Knut (förstås). Det är bara att du är den enda som jag hört som inte bara pratar om otillräcklighet, utan att det faktiskt går att ge barnen vad de behöver. Nu tror jag ju förstås att de får barndomstrauman oavsett hur bra man är som förälder, men jag tror att de får mycket av känslan att vara tillräckligt bra. Jag har anammat det själv med vår son, och jag påminner mig ofta om allt jag föresatt mig – och som jag faktiskt lyckas med. Jag påminner mig om alla tecken som visar att han är trygg och känner sig älskad, vilket är det viktigaste jag vill ge honom. Tack för den ingången. Den är fantastisk.

    Igår föreläste jag om ”vägen till inre lugn” för min sons förskollärare och fick då möjlighet att tacka, inte bara avdelningen utan hela skolan för att de är så fina och får både mig och sonen mig att känna mig trygg. Det kändes nice.

    • Vad fint, vad glad jag blir! Stort tack!

  2. Bra lista!! Men vad jag blir sugen på godis! ????

  3. Älskar din lista! Men jag blev så glad (och förvånad) när du skrev att du lyssnar på Nordman. Jag ääälskar nordman och lyssnar på gamla skivor några gånger i månaden.. men ingen jag känner förstår mig ???? Tur att jag inte är den enda som blir nostalgisk och går nynnar låtar i oändlighet ????

    • Skulle nog inte säga att jag lyssnar på Nordman, men jag lyssnade på Nordman däremot!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...