Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

2012, Året Då Allt Hände!

dec 31, 2012 | Tankar och Vardag | 8 Kommentarer

Dags för en liten tillbakablick på året som började som mitt absolut bästa, men som slutade precis tvärtom. Det här är året jag alltid kommer minnas men också det året som jag allra helt vill gömma bort.
Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag gifte mig och blev gravid! Två väldigt stora saker på samma år! Och så körde jag lite bil också, det är också något nytt men inte särskilt stort om man jämför.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja Emils syster fick en pytteliten son, Vide! 2013 däremot, lär det ploppa ur en hel del bebisar i mina kompiskretsar.
Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är så har jag sluppit det i år, fast dödssjuk är väl minst lika illa om man tänker efter.
Vilka länder besökte du?
Italien, närmare bestämt Sicilien!
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Lugn och ro, det här året har varit det mest hektiska och stressiga året i mitt liv. Först med bröllopsplaneringen som jag var alldeles vansinnigt sönderstressad över och nu det här med pappa och den lilla bebisen som försvann. Nästa år vill jag bara ha lugn och ro, inga stora stressmoment och världsomvälvande skräcknyheter. Tack på förhand!
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
4 augusti, 1 december och 4 december. Ett bra och två dåliga.
Vad var din största framgång 2012?
Mitt företag! Att jag klarat ett helt år (ett och ett halvt till och med) bara på mig själv utan att ha något annat jobb har varit en otroligt stor bedrift! Det är jag väldigt stolt över.
Största misstaget?
Hoppas jag inte gjort något misstag, inte vad jag kan komma på iallafall.
Bästa köpet?
Den rosa soffan jag köpte på loppis för 200 kr. Den pryder verkligen sin plats!
Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet, fast vi hade ändå ett väldigt billigt bröllop om man jämför med alla andra. Vi gjorde det mesta själva.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det positiva graviditetstestet vi fick när vi var i Italien. Så glad har jag nog aldrig varit i hela mitt liv!
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Den jag kunde va och Strövtåg i Hembygden
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit lyckligare än någonsin och mer förtvivlad än jag trodde var möjligt. Det här är ett riktigt känsloår.
Vad önskar du att du gjort mer?
Tjänat lite mer pengar hade ju varit toppen, jag har levt på existensminimum kan man säga.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat tid på sjukhus. Jag önskar jag aldrig hade behövt sätta min fot där.
Blev du kär i år?
Mer än någonsin!
Favoritprogram på TV?
Work of Art var mitt absoluta favoritprogram, hoppas det kommer en svensk version för jag vill vara med!
Bästa boken du läste i år?
Jag har bara läst en bok i år, En Dag som jag läste i Italien. Jag fattar verkligen inte hypen kring den boken. Tyckte den va rätt trist.
Största musikaliska upptäckten?
Att allting låter så himla mycket bättre och trevligare när det spelas på en LP-spelare!
Något du önskade dig och fick?
Min fina, underbara man, Emil!
Något du önskade dig och inte fick?
Vår lilla bebis…
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Emil kom med en blomma till kontoret med ett kort där det stod ”imorgon blir vi fulla för kärlekens skull älskling”, sen åkte vi på Eldkvarn i Malmö!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag fortfarande hade varit gravid nu och att pappa aldrig någonsin hade blivit sjuk, så han kunde varit med när bebisen kom!
Vad fick dig att må bra?
Emil. Det finns ingen som får mig att må så oändligt bra som just han.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Timbuktu-Jason. Han är en himla stilig man tycker jag och ett extra stort plus för hans ljuvliga klädstil.

Vem saknade du?
Knyttet i magen. Det saknar jag fortfarande varje dag.
De bästa nya människorna du träffade?
Underbara Clara! Hon är någon som kommit att bli väldigt viktig för mig. Hon var en av de första jag berättade att jag var gravid för, långt innan jag sa det till någon annan och det är hon som förstår precis hur det känns att ha en väldigt sjuk förälder.
Mest stolt över?
Mig själv! Att jag orkar med mitt liv och att jag tar mig igenom prövningarna livet slänger på mig, att jag klarat mig så bra på egna ben med jobbet och att jag vågar utsätta mig för saker jag egentligen inte vågar. För annars är man bara en liten lort.
Högsta önskan just nu?
Att pappa slipper sjukhus, mediciner och att han inte ska behöva må dåligt mer. Det önskar jag mig mest av allt, att han ska ha det bra!

8 Kommentarer

 1. Vilket år du har haft med alla lycka och sorg. Egentligen är det ganska otroligt hur mycket man orkar med i känslodalarna och topparna. Nåt som är häftigt och beundransvärt är att du lyckas så bra med ditt jobb, så modigt och coolt!

 2. Kram och hoppas för allt i hela världen att du fortsätter va minst lika lycklig och att all otur är förbrukad, måtte din pappa bli frisk, för det blir han väl ?

 3. Tack Anna, för detta underbara inlägg. Så öppet, ärligt och naket. Och jag blir alldeles tårögd över hur kär du är i din man. Glädje önskar jag dig 2013!

 4. Fina Anna, vilket år du har haft! Hoppas att 2013 fylls av lycka å glada dagar! Gott nytt år!!!

 5. Tack för att du delar med dig… känns helt otroligt fint att få vara en del av dina upplevelser – sorgliga som vackra. Vi finns här som stöd och läser varje ord du väljer att dela med dig av. Vackra Anna. Jag önskar dig sinnesro och vackra stunder. Jag tänker på dig och din pappa, och håller alla tummar jag äger för att han ska få det precis som du önskar om. Låt Emil ta hand om dig och känn att du har oss här på bloggen som du behöver glömma allt skit en stund och bara tänka på annat för en stund!
  Mvh,
  Sara (läst din blogg sen tre år tillbaka – tack för att du fortfarande skriver)

 6. Du är en sån vacker människa!! Så fint du skriver om allt det fina men också om det orättvisa. Hoppas verkligen att 2013 blir ett år när det positiva kommer att överväga det negativa.

 7. Å jag gillar verkligen din blogg… Så glad att jag hittade den.
  Jag tog ditt upplägg på tillbakablick 2012, hippas det är ok, om inte så tar jag bort den.

  Gott nytt år!
  /Jenny

 8. Å jag är så glad att jag hittade till din blogg. Den är så fin att läsa. Jag gillade ditt upplägg på tillbakablick 2012, jag lånade frågorna, hoppas det var ok.
  Gott nytt
  Jenny

Trackbacks/Pingbacks

 1. 2012 – Sammanfattningen. | amria - [...] förra årsskiftet skrev jag en egen sammanfattning av 2011, i år tog jag en lista från Anna Ritar, listan…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...