Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

4 Jobbrelaterade Frågor Jag Hatar!

apr 20, 2018 | Teckningar | 6 Kommentarer

– Hur går det med ritandet?

När den här frågan kommer känner jag mig alltid som fem år med ett hitte-på-jobb. ”…med ritandet” gör att det låter så väldigt barnsligt.

– Vad jobbar du med just nu?

En helt normal fråga att ställa såklart och inte alls dum egentligen, men jag får alltid sån sjuk prestationsångest när den kommer och glömmer precis allt jag faktiskt jobbar med. Känns som jag inte gör något vettigt när jag får den frågan.

– Vad får du för typ av uppdrag?

Den här är nästan samma som ovan, måste alltid svara typ….öööööhhhh…..
Det är så himla olika! Jag tecknar personal på företag, kändisar, loggor, privatpersoner, barn, hundar, broschyrer, barnböcker och till tidningar. Men allt det glömmer jag bort då och det blir bara ett….öhhh…-svar.

– Har kändisar hört av sig och velat köpa porträtten efteråt?

Kanske också en relevant fråga och den hade jag nog också kunnat fråga, men jag tycker att svaret att ytterst få har hört av sig är så pinsamt. Då känner jag mig dålig. Dock har en del kändisar faktiskt köpt sina porträtt, en del har också frågat om de kan få dom (nej det kan ni inte) och en rolig anekdot är att Fredrik Eklund beställde en på sig själv och sen tyckte att priset (3000 kronor) var för dyrt. Intressant med tanke på att har en bok som handlar om att tjäna pengar och dessutom är typ en av Sveriges rikaste personer.

6 Kommentarer

  1. Men va fult av Fredrik Eklund! ????

  2. Köpte Fredrik Eklund bilden sen då?

    • Nej, den var ju för dyr 😉

  3. Igenkänning! Jag får mest den lite diffusa frågan ”hur går det?”, och vet aldrig riktigt vad som menas. Eller jo förresten, jag tror att frågan egentligen brukar betyda: ”hur mycket tjänar du?”, men det känns så konstigt att svara på det, så det blir istället lite märklig stämning när jag börjar berätta om hur mitt måleri utvecklas. Knepigt.

  4. Fast med tanke på vad din blogg heter, är det då så konstigt att folk frågar hur det går ”med ritandet”?

    • Inte särskilt konstigt nej

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...