Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Avslöjar!

nov 25, 2013 | Huset, Inredning | 24 Kommentarer

*trumvirvel*

Vet ni vad? VI HAR KÖPT HUS!!!

Ett alldeles eget hus, ett som aldrig kommer bli sålt eller försvinna och där vi inte behöver fråga om lov innan vi målar taket rosa eller bygger lekpark i garaget!
Bara förestället mig brevlådan i huvudet, familjen Ileby. Jag, min man och vår unge! Hur flott är inte det?!

Vi har nu bott i det stora fina röda trähuset i snart två år. Vi har fullkomligt älskat det, för det är så himla fint och idylliskt och allt sånt där man vill ha när man tänker hus.
Men under dessa två år har vi också insett vad vi inte vill ha. Det är nästan viktigast av allt.
Det är ju såklart fördelen med att hyra ett hus, att man får provbo och känna efter.
Innan vi hittade det huset vi bor i nu, var vi på jakt efter just ett sånt stort rött trähus med vita knutar, gärna på landet och med stor trädgård.
Nu när vi bott där har vi ändrat prioriteringar drastiskt (sån tur att vi inte köpt hus tidigare!) nu ville vi ha: tegel (underhållsfritt), så nära stan som möjligt, överskådlig trädgård och framförallt – inte så himla stort!
Vi har insett att vi inte behöver så stort hus, det vi bor i nu är vansinnigt stort och det enda man gör är att samla på sig massa onödiga grejer och man värmer upp en massa ytor och rum man inte använder (ändras säkert om man hade haft en massa barn)

Huset vi har köpt nu uppfyller alla våra krav, det är i tegel, tio minuters promenad från stan, har en fin och väldigt välskött liten trädgård och det har i nuläget två sovrum (går att bygga om till fler sen om det skulle behövas).
Det bästa är att det är från 50-talet så det har precis allt sånt där som vi älskar1 Burspråk, 50-tals kök med reda-hyllor och finast av allt: två diamantfönster i färgat glas!
Så nu vet ni varför barnrummet i vårt nuvarande hus inte blivit färdigt, jag sparar det nämligen till det nya huset (ska man handmåla ett rum prickigt gör man det helst inte två gånger)

Egentligen är det inflyttningsdatum första mars, men eftersom vår bebis är beräknad till den 7 mars så lovade säljaren att vi kunde få det tidigare, förhoppningsvis redan i mitten på januari!
Det är nästan lite komiskt, jag har alltid sagt att jag ville ha barn innan jag fyller 30, jag fyller år den 8 mars, så jag kanske klarar det på dagen. I samma veva flyttar vi in i nya huset och den 6 mars ska jag på gala för att ta emot kulturstipendiet!
En grymt bra vecka med andra ord!

Såååå nu vet ni vad jag och Emil gått och jublat över i snart en vecka, men nu är alla papper och besiktningar klara så nu är det VÅRT!
Åh tänker överösa er med inredningstips, pyssel och inspirationsbilder!
Det här kommer bli så jäkla bra, det känner jag ända in i maggropen!!

huset

badrum

kök

24 Kommentarer

 1. Grattis Anna! Vilken fint hus! Förstår att ni är glada! 🙂 Ska bli kul att se hur ni inreder det och hur barnrummet kommer bli! <3

 2. Stort grattis till Er! Jag längtar till alla inredningstips!

 3. Åh GRATTIS!
  Vet hur det känns då vi om en vecka får nycklarna till vårt hus, har väntat sen den 30:e Maj!!! Ska bli kul att följa dig, har precis börjat flöja din blogg, så ös på med inredningstips, älskart!!!

 4. Vad kul, grattis!

 5. Men åh vad kul! Grattis! Hoppas det kommer bli precis sådär bra som ni tänker er:)

 6. Åh så fantastiskt roligt! Och som jag ser fram emot alla inredningstips, så kul!!

 7. Stort grattis till husköpet! Ser fram emot dina husinlägg, det är så himla kul när en kreativ person visar i sin blogg hur den gör med sitt boende.

 8. Grattis till husköpet precis sådant som vi kom på när vi flyttade till hus och sedan flyttade till lägenhet igen. Om vi ska köpa hus i framtiden vill jag ha. 1 Liten gräsmatta. 2 stor inglasad altan, 3 fruktträd. 4. Inte för många rum. 5. Så bra värme som möjligt som inte är dyrt. 6. Badkar.

 9. Åh så roligt! Jättestort grattis till er!

 10. Åh, vad roligt Anna! Jättegrattis till husköpet! Det låter hur fint som helst, ser verkligen fram emot alla inrednings- och DIY-tips!

 11. Hurra vad roligt! Önskar att jag också hade råd att köpa hus! Ska bli superkul att läsa om inredning och sånt 🙂

 12. Ser jättefint ut! Vi tittar också efter hus, men måste spara ihop massa pengar först. Får man fråga vad det kostade?

 13. Wow, kul! Hoppas att ni kommer att trivas där. Det ser mysigt ut.

 14. <3
  Vet du, allt blir bra tillslut.
  Jag har läst din blogg länge, följt dina livsvågor och mitt liv har pendlat liksom ditt. När du fick missfall så kom vi på att vi var infertila. När din pappa försvann, försvann min mormor strax efter. Jävla skitliv.
  Det gjorde faktiskt lite ont när du kom ut med din graviditet (flåt..) samtidigt som det var så rätt. Blev så så så lycklig för din skull samtidgt som det kröp i min hjärta. Rädsla.
  Vet du vad som hände för 1 v sen? Plus.
  Ha tilltro, kramas och se framåt. Alllt blir bra.
  Kramar

 15. Vad roligt – grattis! Diamantfönstret – och köket sen – är ju bara för häftigt!

 16. Oj, vad kul med hus! Det ska bli jättekul att se dig sätta din prägel på det!

 17. Åh, hurraaaaaaaaaaaa! 😀

 18. åh grattis!!! så fint! underbara fönster och grattis till kulturpriset! det är du verkligen värd!!!

 19. Åh vad fint hus, grattis!!

 20. Grattis till huset! Oh, så kul!!

 21. Åh vilket stort och härligt kök!! 😀

 22. Åh fy farao vad roligt! Och vilken bra tajming, för jag och min man har precis köpt hus också (anno -68), så nu kan jag få inspiration till husande här! Och slipper sitta och önska mig ett eget när jag är här inne och hälsar på… 😉 Grattis grattis!

 23. Åh det är ju som den svenska drömmen! En fin 50-tals villa, man och barn 🙂 min svenska dröm i alla fall, som får jag hålla med mig då jag inte bor i Sverige längre 😛 Grattis till er!

 24. Ååh, grattis! Vad kul!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...