Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Drömmer!

mar 13, 2015 | Tankar och Vardag | 7 Kommentarer

Med jämna mellanrum drabbas jag av ”jag-måste-bort-panik”. Dvs jag vill flytta härifrån.
För mig är det inte så stor grej att ta mitt pick och pack och flytta till en helt ny plats, jag har gjort det förut och vet att man överlever allt som oftast och att man kan få nya vänner även på nya ställen.
Men för Emil går det lite trögare kan man väl säga, milt uttryckt. Han har bott här jämt och tycker den sociala biten är betydligt mer viktig än vad jag gör.

Men i smyg drömmer jag om andra platser och framför allt om Öland.
Drömmen om Öland har en helt egen värld i mitt huvud. Jag vet precis hur jag vill ha det i huset, hur utsikten ska se ut och vilka gardiner jag skulle hänga upp.
Den här drömmen går jag och fnular på allt som oftast, speciellt dagar som nu när jag bara längtar bort till något nytt och annorlunda.
Jag fantiserar om slitna spetsgardiner, vingliga pinnstolar och såpade trägolv. Jag vill cykla i allén och äta nybakad bröd från bageriet. Vill visa Knut alla miljoner runda stenar och lära honom att vallmo kan man inte plocka, utan bara beundra på plats.

Emil frågade mig vad det är som är så jäkla märkvärdigt med just Öland (han säger att han skulle känna sig som en eremitkrabba om vi flyttade dit) men jag kan inte beskriva det på något annat sätt än att det är någonting med luften där.
Jag kan precis plocka fram känslan i magen när man går på tysta knarrande grusvägar, när det liksom är dagg i luften och dimma över Alvaret.
Det finns ingen känsla som slår den där, ingenting som lugnet som sprider sig i kroppen när man åker över Ölandsbron och liksom kommer hem.
Hur beskriver man den känslan?

Jag har egentligen aldrig varit på ön förrän i vuxen ålder. Bara hört mamma prata om det på precis samma sätt som jag gör nu. Sen när jag kom dit så förstod jag precis.
Känslan.

För några år sedan när vi var på cykelsemester på Gotland så ar jag så evinnerligt taggad innan, tänkte att den ön säkert är minst lika magisk, speciellt med allt man ser och hör på instagram om Gotland hit och Gotland dit.
Sen när vi kom fram och klev av färjan så blev jag så himla besviken.
Det var inte samma luft som jag föreställt mig, inte samma tysta lugn som på den andra ön och jag blev inte alls sådär såld som alla andra verkade vara.
Nej. Jag har hittat min plats på jorden och det finns ingenting som kan mäta sig med den.

En dag, då, då ska jag minsann ha en blå brevlåda med mitt namn på Öland jag också.
Vare sig Emil vill eller inte.

IMG_4967 (800x533) IMG_4993 (554x800) IMG_4945 (533x800) IMG_4950 (533x800) IMG_4955 (800x569) IMG_4947 (533x800) öl1 öl2 öl6 öl8 öland16 öland14 öland11 öland10 öland9 öland8 öland5 öland4 öland1 öland21 öland25 öland22 öland20 öland34 öland38 öland37DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA

7 Kommentarer

  1. SKÖNT! Att fler också får den där jag-vill-bort känslan och har exakt samma inställning hos sambon! Man är tydligen aldrig ensam ändå!

  2. Underbara bilder som väcker ölandssuget! Kan vi bo ihop på en sån där fyrkantig inbyggd gård, med en liten stig ner till havet bakom huset? Och solen ska skina varje dag och gräset ska vara gult och torrt och sanden vit och fin…! Luften ska surra av bin och det ska blåsa varmt. Knut ska tulta omkring och upptäcka världen..!
    Drömma går ju!

  3. Sommarstuga! Då får du din blå brevlåda 🙂

  4. ååå kan ni inte flytta till Öland! Då kanske man ha turen att springa på dej på nån loppis så jag kan säga hej! 🙂

  5. Förstår precis! Har själv bott på Öland i lite mer än två år (på Capellagården). Det var den bästa tiden i mitt liv. Längtar tillbaka så mycket!

  6. Jag har ju bott på Öland (med Alfies husse) och känner inte alls samma sak, jag hade nog fått lite samma känsla som Emil inför en flytt. MEN, det finns ju inget som hindrar en från att ha två hem? Blir ju inte gratis men en bra kompromiss iaf!

  7. Men det är klart ni ska flytta till Öland! Jag har exakt samma längt, men till Gotland ist. Drömmer mej dit så fort jag får chansen.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...