Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Efter Graviditeten!

dec 19, 2013 | Bebis, Tankar och Vardag | 11 Kommentarer

Här är min lista på saker jag ska göra när den här graviditeten tagit slut:

* Äta parmaskinka (jag vet att man kan frysa den i tre dygn innan och sen äta den även nu, men så förutseende är jag sällan) jag ska äta parmaskinka till allt, helst en baguette helt proppfull av det, mmmmmmm!
* Sova på mage. Åh vad jag ska sova på mage! Att i nio månader inte få sova på sitt vanliga sätt är nästan som ett smärre fängelsestraff
* Dricka rödvin. Gravida människor är ofta präktiga och säger att neeeeej ooohh man saknar faktskt inte vin, man har liksom stängt av det. Bullshit säger jag. Jag saknar rödvin. Jättemycket till och med.
Vill sitta i vardagsrummet och dela en flaska vin med min man, lyssna på LP-skivor och prata om livet. Så opräktig är jag.
* Dansa. Jag saknar att få göra mig fin i flera timmar framför spegeln, prova kläder och sen gå ut och dansa hela natten. Det skulle jag såklart kunna nu med, minus att jag känner mig som en nerknarkad Barbapappa och somnar runt 21.00.
* Då ska jag ha skor med iallafall lite klack och sådana som jag kan knyta själv. Lyxen med att kunna knyta skorna alltså. Obeskrivlig.
* Använda normala trosor. Inte bara dom som är mest urtvättade och utan resår som inte klämmer någonstans. Sexigt, not so much.
* Gå på gym. Det trodde jag aldrig i mitt liv att jag kunde sakna. Men nu känns det mest som jag ligger som en enda stor saccosäck i soffan och orkar inte ens resa mig upp utan att någon knuffar på. Då kan till och med jag sakna att göra armhävningar.
* Inte använda tights på väldigt väldigt länge.
* Ha vippig kjol igen. Nu försvinner liksom själva vippet och kvar blir bara en utstående tygbit som allt som oftast blir alldeles för kort.
* Inte tänka på barn nummer två förrän om MINST tre-fyra år.

bymre

VS

vinrödkl

11 Kommentarer

 1. Jag känner precis likadant!

 2. Så fin du är Anna. Du är rolig. Bara så du vet. Du har humor.

 3. Åh jag saknar också rödvin! Är inne på graviditet nummer 2 nu så man tycker kanske man borde vant sig men gud vad jag skulle njuta av ett fint glass rött nu! Trist också att det inte finns några goda alkoholfria viner, de jag smakat hittils smakar pyton!

 4. Sen kommer den lilla, som tar också över på sitt sätt med amningen och starka behov. Jag kände ett starkt behov av att ”bli min egen” efter graviditet och allting. Men känner nog att det blir inte riktigt så förrän man helt slutat amma, vilket blir nu vid 9-10 månader för vår del, då kommer min man äntligen kunna vara helt jämlike. Innan det så är den lilla så beroende av en, mysigt och tufft på samma gång. Allt är en fas, tillåt det vara så! 🙂

  • Allt är en fas, tillåt det vara så! Så himla fint sammanfattat. Hade också en extrem längtan efter att vara ”min egen” igen efter graviditeten, men jo tjena! Man får helt enkelt kapitulera för sitt eget för en stund, även om det är frustrerande till en början. 🙂 Längtade också efter att sova på magen, men det är fortfarande jobbigt för man har två mjölkmaskiner som är i vägen och gör ont och sen en bebis som vill ligga nääära. Sonen är nu åtta månader och vi får väl se när vi slutar att amma hur det blir, är inte stressad över det dock, den här tiden är så kort att det känns som ett andetag. Det är ju inte bara fysiskt, det är ju mentalt också. Den som skrev ”Having children is like letting your heart walk around outside of your body” var klok.

 5. Jag var tack och lov rätt obekymrad med magen, och jobbade på som vanligt nästan. Men sedan blev det lite annorlunda, men mycket går att göra med en bebis. Speciellt om de gillar att sova. Bre mackor med liten på armen är svårt däremot har jag märkt. och jag har vant in att skriva på tangentbord med en hand.
  Min lilla vägrade vara med någon annan inklusive sin far första året. (skrek våldsamt och otröstligt) Så vips, efter första födelsedagen så tog hon in resten av familjen och jag blev lite entledigad. Det mest spännande tycker jag, är att man aldrig vet hur det blir. man får träna på att bara go med flowet och anpassa sig till den lilla nya. Mysig tid väntar allra säkrast!

 6. Anna, du är så fin!
  Tyvärr måste jag göra dej besviken med att sova på magen. Med en nu 5 veckors bebis som jag ammar så går det inte. Det gör så ont i brösten. Jag hade nämligen också väntat såå på detta. Har inte heller lämnat min baby en sekund. Han har en tendens att vakna och bli hungrig när jag vill göra något själv.
  Men det är så härligt fastän man är så bunden!

 7. Haha, tack för att du inte förskönar!

 8. Söt vinröd klänning! Var kommer den ifrån? 🙂

 9. Oj, vad jag hade glömt de där tankarna! Jag ville också sova på mage, andas för migsjälv, välja bland alla kläder i garderoben och slippa rulla ur sängen för att komma upp.
  Allting har ett slut och allting ändras.
  Njut på nått konstigt sätt, nio månader går trots allt fort och det är fint när en tänker tillbaka på’t.

 10. Hoppas du lyckas uppfylla dina planer. Gällande att sova på mage så kan det tydligen påverka mjölkproduktionen. Jag la mej på mage direkt efter att bebisen kommit men hade jättestrul med mjölken. Kanske att det hörde ihop?
  Lycka till med allt!
  Ps. Min pojk kom i början av mars för snart tre år sen. Perfekt med hela våren o sommaren på ingång.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...