Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil Möblerar!

feb 12, 2014 | Huset, Inredning, Loppis | 9 Kommentarer

Nu kan jag inte längre döpa inläggen till att vi renoverar, för den biten är vi i stort sett klara med. Det är Emil som fixar med all el i huset och drar om alla kablar och sätter petskyddade uttag överallt, men annars är det inget renoveringsbehov kvar.
Istället har vi dragit igång med den roliga möbleringsbiten!
Det är dock svårare än man tror när man väger som en mindre motorcykel, men jag sätter tassar på alla möbler och hasar runt dom på parketten.
Det ser ut som sju svåra år här hemma med kartonger och möbler om vartannat så ni får se lite glimtar av hur vi har det, där allt skräp är gömt bakom kameran.
Vi kikar:

IMG_3466

I källaren där min ateljé är, är det fullkomlig kaos med lådor precis överallt så ditåt tittar vi inte. Istället kan vi kolla på väggen där jag hängt upp lite av de produkter jag designat genom åren.

IMG_3468

Det här är min favoritplats i huset, burspråket! Det blev så himla fint med tapeten och egentligen var tanken att Emil skulle platsbygga en bänk längs fönstret men när vi ställde dit stolarna tyckte vi att det blev så bra så det kanske får vänta med bänken.

IMG_3469

Svenskt tenn, Stig Lindberg och Fritz Hansen! Vilken kombo!

IMG_3470

Vår eviga följeslagare i alla lägenheter är vårt stringhyllesystem. Men den här gången gjorde vi det inte så långt som vi brukar, utan byggde det mer på höjden så det går ända upp till taket! Fortfarande lite rörigt innan man bestämt hur saker och ting ska stå, men böckerna är iallafall färgsorterade!

IMG_3473

Prickigt och prickigt och en hög med LP-skivor.

IMG_3474

Köket är än så länge ganska ofärdigt eftersom vi väntar på rörmokaren (som kommer imorgon, yaaay!) men mattan som mamma vävt passar in fint iallafall. Bra substitut när vi bestämde att vänta med rutigt golv.
Gardinerna till köket håller mamma på att sy för fullt så de kommer hit så fot jag klämt ut bebisen.

IMG_3477

Sovrummet däremot, är så gott som färdigt! Det är bara att byta kontakt i sänglamporna så de går att tända (därför det står provisoriska lampor på våra sängbord) Sänggaveln är en gammal blågrå ladugårdsdörr som jag köpt på Erikshjälpen för 50 kronor! Den väger ungefär hundra ton, men är väldigt tjusig.

IMG_3479

I förra huset hade jag och Emil varsitt litet stringbord som sängbord. De var inte identiska vilket var lite störande så när jag sprang på dom här två på Åhlens på 70 % rea var jag bara tvungen att slå till! Perfekt med så många lådor också, så slipper allt ligga framme och drälla.

IMG_3480

Jag pratade i tidigare inlägg om vårt garderobssystem. Såhär ser det alltså ut och är från Ikea i serien Bestå. Rymmer hur mycket kläder som helst!

IMG_3482

Men det bästa i huset är ändå att de här två är på plats. Utan dom blir det aldrig riktigt hemma.

9 Kommentarer

 1. Så fint och färgglatt! Burspråket med tapeten blev ju ursnyggt.

 2. Superfint! Där kommer ni säkerligen att trivas toppen hela högen.

 3. Alltså supertjusigt hem <3<3 vi verkar ha så lika smak på färger och tapeter! Vårat 70-talsradhus ser nästan likadant ut, förutom det fina köket som ni har. Grattis till husköp och kommande bebis!!
  Och alltså en annan grej när jag ändå skriver, ända sedan du gjorde tavlan med håkancitatet och handen så har jag inte kunnat sluta tänka på den, så nu har jag gjort en egen och en till min fina vän som också älskar Håkan lika mycket som rännstenen älskar förlorare. Jag valde två andra textrader och ett annat typsnitt såklart och hittade två tjusiga händer på Google som jag hade som inspiration (kanske samma bild som du också haft? Liknar varandra mycket!) Men nu drömmer jag mardrömmar om att du är sur på mig för att jag härmas och det är så jobbigt! Vaknar och skäms! Jag har alltid tecknat mycket själv och hatade alltid tex i skolan när någon härmade mig. Så härmed hoppas jag på att få ett litet okej från din sida? Ska ju bara ha tavlan själv och hos min kompis men skäms ändå när original-idéen inte var min egen.. Du har ju så himla fantastiska idéer!! /tjejen som får sjuk ångest över allt och har vridit och vänt mig över detta i flera veckor nu. Puss!

  • Tycker inte du ska skämmas över att du inspirerats, vi blir ju inspirerade hela tiden av saker och människor omkring oss. Dessutom är det ju något du gjort för dig själv och din vän, inte sålt vidare eller liknande.. 🙂

 4. Det här med att färgsortera böcker… Förstå mig rätt, jag tycker det är apsnyggt. Men jag hade blivit alldeles tossig om inte mina böcker stod i bokstavsordning!
  På biblioteket här i Hässleholm har de färgsorterat pocketböckerna och varje gång jag går förbi dem så kliar det i mig att riva ner dem alla och sätta dem rätt!

 5. Åh jag vill ha sängborden! Vad betalade du för dem?

 6. Gud så fint ni har det i huset!
  Blev verkligen inspirerad att fixa till här hemma 🙂

 7. Smart med klädförvaring i skåp! Kollade upp Bestå-serien på IKEA:s sida, men den är ju oändlig! Köpte ni enstaka skåp och satte ihop eller? Försöker verkligen hitta en kombo som liknar eran.

  • Vad kul att du gillar! Vi använde en del med två skåp, sen en del med fyra skåp i ”fyrkant” och sen skruvade vi ihop dom två. De turkosa dörrarna har de tagit ur sortimentet nu tyvärr men det finns ju massa a dra fina att välja mellan

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...