Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil Renoverar, del 2!

jan 24, 2014 | Huset, Inredning | 3 Kommentarer

Här kommer en uppdatering om hur det går för oss i lilla huset.
Emil tog tag i det stora projektet ”få in diskmaskin”. Som jag skrivit förut är vårt kök original och på 50-talet gillade man spik och rejäla grejer så allting är liksom platsbyggt och lite krångligt att flytta på.
Men som tur är så har jag gift mig med en himla händig karl så han bände och sågade och vips så hade han gjort ett hål till diskmaskinen OCH bevarat bänken så den bara kan flyttas åt sidan! Heja Emil!

http---makeagif.com--media-1-24-2014-YbDskK

Efteråt såg det ut såhär, så nu ska det bara dras lite rör och vatten och sånt där, sen kan vi diska som sjutton!

IMG_3385

Jag fick göra det skittråkiga jobbet att montera fast skåpsluckor på ett ikeaskåp. De måste liksom stämma på milimetern för att det ska bli snyggt så jag höll på att justera det där i TIMMAR! Men nu så! (jag gör gärna alla uppgifter där man får sitta ner)

IMG_3387

När köket var färdigt för kvällen drog vi ner ännu en strukturtapet, den här gången i vardagsrummet. Även denna satt lätt så det var bara att dra (hurra för gammalt värdelöst tapetklister!)

IMG_3388

Till sist tog vi tag i det sista i barnrummet, nämligen måla plastmattan svart.
Vi använde en tvåkomponentsfärg men det är ju bara att förklara i färgaffären vad ni ska göra så hjälper de till så ni får rätt. De kan inte garantera resultatet med att måla på plastmatta så det får väl hålla sålänge det håller helt enkelt.
(börja med att tvätta hela golvet med t-röd)
Såhär såg det ut innan:

IMG_3390

Och när vi åkte hemifrån såg det ut såhär, dock kommer det behövas ännu en strykning för att få det riktigt jämnt:

IMG_3393

Förutom det här har vi hunnit med:

* Måla vardagsrummet vitt (det var redan vitt, men fullt med fula märken)
* Spackla och förbereda burspråket (jag hoppas att Stig Lindberg-tapeten ska räcka även dit)
* Måla färdigt det randiga taket i barnrummet
* Målat ett väldigt gulnat tak i vadragsrummet
* Tvätta alla bebiskläder och storleksortera

Sååå….igårkväll var jag så himla trött! Orkade ingenting förutom att ligga raklång på madrassen.
Det blev liksom alldeles för mycket med allt, när färgen tog slut mitt i strykningen, när tanten ständigt under hela renoveringen står och skriker åt oss (igår skrek hon att hon skulle köra över oss med bilen) och mitt i allt det här ska jag försöka förbereda mig på den lilla bebisen som i stort sett kan komma när som helst nu.
Det är mycket, helt klart. Men samtidigt är det ju så roligt att renovera, men också mycket väntan.
Nu väntar vi på någon som kan kolla på rören till diskmaskinen, på att vi ska kunna få beställa heltäckningsmattan och lägga in den och i helgen ska vi åka och hämta vår nya säng.
Jag vill bara att allting ska vara färdigt så man kan börja med det roliga, hänga upp gardiner och skruva upp hyllor, ställa lampor i fönstret och äta middag i köket.
Men jag hoppas att det bara är någon vecka kvar dit.
Sen hoppas jag förstås att tanten håller truten.
Det är överst på min önskelista just nu!

3 Kommentarer

  1. Men alltså… vad säger, jag vet inte, kommunen (?) och grannarna om tanten? Det kan ju liksom inte vara okej att någon som är så pass sjuk bor ensam? Det låter ju helt fruktansvärt!

  2. Jag är så himla imponerad av er som får så mycket gjort på en gång! Stå på er om tanten, sådär ska ingen behöva ha det!

    Älskar att följa dina inredningsplaner, det blir ju så fint 🙂

  3. Vad spännande att följa renovationen! Jag bor själv i en 50-talslägenhet som jag funderar på att fixa till lite. Allt är original, köket är ett med de klassiska sneda skjutluckorna och redahylla osv. Men nu undrar jag hur ni gör med diskmaskinen? Det vore en dröm att ha, men jag vill inte ändra för mycket (älskar ju köket som det är!) och jag har inte hittat någon som går att få in under de låga köksbänkarna. Hur har ni gjort?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...