Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil Renoverar, del 3!

feb 4, 2014 | Huset, Inredning, Loppis, Pyssel | 26 Kommentarer

Ja nu är det väl dags för en uppdatering av vår renovering.
Vi är faktiskt så gott som klara, vi ska bara få in diskmaskinen och väntar på rörmokaren, men annars är allt faktiskt färdigt!
Vi har jobbat som sjutton rent ut sagt men nu känns det så himla bra och huset känns så himla VI!

I sovrummet har det hänt en hel del, för det första så har vi lagt in heltäckningsmatta. Garaget ligger under sovrummet så golvet var ganska kallt men nu är det alldeles luddigt och mysigt att gå på.
Var mycket skeptiskt när min bror och Matilda la in vit heltäckningsmatta i sitt sovrum, men nu förstår jag verkligen tjusningen, så tack för inspirationen! (och hoppas att bebis inte kräks på den det första den gör)

IMG_3419

Vi har även satt upp nya vita breda lister (så det där längst ner på tapeten syns inte nu)

IMG_3428

Vår nya säng har flyttat in och då också den finaste fiskkudden jag fått av mamma i julklapp! (från Hemtex, designad av Lisa Bengtsson)

IMG_3430

Skira rosgardiner som jag köpt på Gengåvan i Karlsad.
(vi har även byggt ett garderobssystem och väntar på att det stora flyttlasset ska gå så vi får vår sänggavel också, men det får bli i nästa inlägg)

IMG_3418

Vårt vardagsrum är egentligen två olika rum som går ihop. I det ena av dom tapetserade vi en fondvägg i den ljuvliga tapeten Herbarium av Stig Lindberg. Så himla fin! Sen målade jag elementet i samma färg som en av blommorna i tapeten, men jag kan inte bestämma mig om jag gillar det eller tycker att det är för skrikigt. Det får vara så en stund så får vi se om det får fortsätta vara korallfärgat eller om det blir vitt igen.

IMG_3422

I den andra delen av vardagsrummet finns vår öppna spis och burspråket. Vi sa när vi flyttade in att vi skulle försöka hålla allt ganska vitt och ljust, men som vanligt kunde vi inte stå emot såååå….

IMG_3427

Även burspråket fick ett varv med fintapeten! Emil och hans pappa höll på en mindre evighet med att få ihop det med taket och allt, dessutom tog tapeten slut mitt i så det blev ett väldigt pusslande men hiiiimla fint nu när det är klart!
Här skymtar man öppna spisen till vänster, tycker den påminner om någonting från Mumindalen!

IMG_3420

I barnrummet har skötbordet kommit på plats. Det är vägghängt och väldigt fiffigt eftersom man kan fälla ihop det om det skulle behövas. Det hittade vi på loppis för 90 kronor. Perfekt!

IMG_3421

Sängen är också på plats och bäddad och klar (fast jag kom på att jag nog måste sy ett babynest, men det får bli morgondagens projekt) Här ska det bara upp en mobil över sängen och en sänglampa, sen är allt klart i barnrummet!
Så kom nu lilla bebis, vi väntar på dig!

IMG_3444

26 Kommentarer

 1. Jag är så imponerad av ert arbete! Vi flyttade också en månad innan bebisen kom och vi fick knappt nåt gjort. Allt kändes oöverstigligt och tapeterna var jobbiga att få bort, grunden under tapeten dålig och måste göras om, och allt tog jättelång tid. Dessutom kom själva flytten hemskt hastigt på, så vi hade ingen aning om hur vi ville ha det. För att inte tala om att allt skulle fixas så snabbt och billigt som möjligt… Nu, nästane tt år senare, börjar vi så småningom bli på det klara med hur här ska se ut. Men oj så stressad jag var då, ville ju ha allt klart och inbott innan bebisen! Nå det gick ju i alla fall!

 2. Ååhh, så fint ni får det! Och så extremt duktiga ni är!

 3. Vad fint det blir! Jag älskar den där väggen med romberna! Och vilken härlig bild på dig med magen och prickig klänning 🙂

 4. Så himla fin har ni!

 5. Bra jobbat! Bara älskar tapeten med de gröna romberna. Så otroligt fin. Funderar på att låta vårt sovrum gå i grönt så där hade den passat bra 🙂

 6. Vilket jobb ni har lagt ner och vad fint ni gör. Åh vad ni tre kommer trivas i ert hus. Tack igen för att du delar med dig av ert renoveringsjobb.

 7. så fint och personligt! Jag inspireras så av dina renoverings-inlägg, det känns liksom realistiska på nåt vis, visar vad man kan få till utan att använda sig av ett helt lag med hantverkare och en massa stålar. Älskar alla tapeterna och är egentligen helt grön av avund på grund av dem eftersom våra väggar här hemma skulle kräva totalt spackling innan nån form av tapet skulle kunna fästas på dem. Suck. Anyway, allt ser jättemysigt ut (Åh fisk-kudden!) och nu sitter jag också bara här och väntar på att bäbisen ska komma! 🙂

 8. Alltsååååå guuuuuuuud vad fint!!! Allt är så snyggt! Vad duktiga ni är! 🙂

 9. Så imponerad och inspirerad! Anna, ni är helt otroligt duktiga. Och vad fint det blir! Huset har verkligen fått en själ. Kram söta!

 10. jag undrar mest… hur kommer ni överens? eller har du välsignats med en man med helt AMAZING smak?
  lyllos…

  och du… fina du med finmagen! du har ett gravidglow, helt klart! 😀

 11. SÅ himla fint Anna! Känner hur det kliar i fingrarna och vill bara inreda hus nununuu! Lycka till med allt, ser fram emot att få följa mammalivet 🙂

 12. Megahärligt!! Burspråket blev jag lite extra glad av 🙂

 13. Superfint alltihop! Älskar barnrummet 🙂

 14. Heja heja vilket hästarbete ni har gjort!!! Jag är superimponerad över den kraft ni har haft till detta! Det är så roligt att få följa ert arbete med huset och se resultaten alltefter 🙂

 15. Älskar era tapetval! Kan inte annat än att beundra er energi också! När jag flyttade in i mitt senaste boende blev jag trött på att fixa efter ca 1,5 vägg. Det tog sån tid och så fick jag ont i axlarna av skrapandet. Försök att vila lite nu innan bebisen kommer.

 16. Gud så fint ni får det!
  Älskar att du uppdaterar så flitigt nu för tiden, inte för att man alltid kan förvänta sig det men det är roligt bara 🙂

 17. Väldigt fint alltihop. Men finast i den här bildserien är nog faktiskt du, där du sitter allvarlig och med en aura av styrka och intellekt. Förtjusande bild.

 18. Fasen vad snyggt ni har fått det, grymt jobbat! Kände mig också lite skeptisk till heltäckningsmatta men det ser ju ut att vara superfint i ert sovrum.

 19. Åh jag älskar verkligen era tapeter! Och jag gillade i alla fall det korallfärgade elementet. Du har fått mig att vilja måla mina element hemma i min hyreslägenhet.
  Det snyggaste är nog Stig Lindberg-tapeten i burspråket, verkligen snyggt!

 20. Men oj så fint det blir, jag blir så inspirerad av din blogg =) Måste fråga var ni köpte sovrumstapeten med de gröna romberna…den blev jag oxå sugen på!!

  • Den kommer från Ferm Living

 21. Åh, jag saknar heltäckningsmatta i sovrummet! Vi bodde i Dublin i många år och trots att jag rynkade på näsan åt heltäckningsmattorna i lägenheten så var det väldigt skönt att tassa omkring i sovrummet på en mjuk matta. Plus att det dämpar ljud och gör hela rummet mera ombonat liksom! Att både hallgolvet och golvet i matsalen/vardagsrummet också täcktes av samma ljusa heltäckningsmatta var däremot mindre trevligt.

 22. En ny läsare som anlänt till din blogg. Jag blir så inspirerad och glad när jag ser vad ni gör! Favoriten är burspråket än så länge.
  Jag har dock en liten frågan. Har samma tapet som den ni har i sovrummet, i minsta sonens rum och vi har SÅ planerat och tänkt heltäckningsmatta för att få mysigare och tystare. Får man fråga vad ni hittat för någon?
  Lycka till med allt som ligger framför er.

 23. Så fint så fint så! Det enda jag inte hurrar åt är elementet men tror det är snyggare i verkligheten.

  Jag har precis skaffat en kamera med fjärrkontroll, så det var kul att se att du hade en i handen på sista bilden ;0) Som för övrigt var en mysig bild!

 24. Måste bara säga att jag gillar din blogg grymt mycket! Du målar ju helt fantastiskt! Jag är arbetskamrat med din mamma och fick förra veckan reda på att du var hennes dotter, vilket ju känns lite extra häftigt! 🙂 Roligt med renovering, och väldigt fina tapeter:)

 25. Så himla fint!

  Gillade speciellt burspråket och sista bilden på dig! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...