Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil Renoverar Hallen!

okt 25, 2017 | Huset, Inredning | 13 Kommentarer

Nu är det dags att renovera hemma hos oss igen, sen är vi helt klara med övervåningen!
Vi har storslagna planer i källaren, att gräva ut baksidan så vi kan få in stora fönster och en dörr ut till trädgården och även bygga ett nytt sovrum där nere. Men det får vi vänta med tills nästa år.
Först ut är hallen!

Vi har en ganska lång hall med dåligt ljus. Just nu är det vita väggar och bedrövlig korkplastmatta.
Så först och främst ska golvet bytas ut mot ett trägolv, taket ska bli samma paneltak som i vår nyrenoverade kök, dvs vitt. Såhär:

IMG_1601

På väggen har det skett diverse renoveringar innan vi flyttade in, en dörr har flyttats bland annat, så väggen ska rivas och byggas upp igen för att få bort alla fula lagningar och lappningar.
Sen ska den långa väggen i hallen tapetseras med den här urfina Bersåtapeten från Boråstapeter. Den finns även med små blad, som är grönare och mer likt porslinet, men vi valde ändå den här med de större löven och i en mildare grön, så det inte bli lika stirrigt intryck. Älskar den så himla mycket, kommer passar vårt 50-tals hus perfekt!

tapet
(bild lånad från Boråstapeter)

På väggen ska det upp en stor rund spegel. Helst så stor som möjligt. Den ska vi beställa från glasmästeriet tror jag. Helst över en meter i diameter. Det kommer vara det första man ser när man kommer in hos oss.
Hade gärna haft någon liknande bänk under också, istället för de två biostolarna vi har stående där nu (även om jag älskar dom)

spegel
(bild härifrån)

Hade det inte varit så himla mörkt i hallen hade jag gärna haft mycket växter där, som i resten av huset. Har ni några tips på fina gröna växter som klarar sig utan sol?
Belysningen i taket kommer också ändras från två taklampor som det är nu, till spotlights och dessutom ska vi bygga in högtalare i taket, precis som vi har i köket. Lyxen med att vara gift med en elektriker!

I vår lilla hall som man kommer in i direkt när man öppnar ytterdörren ska vi sätta upp en ny fast gammal hatthylla. Ska bara lacka den först, antagligen vit eller kanske svart, så den smälter in bra.
Emil har även planer på någon fiffig belysning precis där jackorna ska hänga, men det återstår att se.

Ska bli så roligt att dra igång det här projektet och sen äntligen vara färdiga!
Dock har Emil slängt ut mig och Knut över helgen så han ska kunna renovera bort det värsta själv, så slipper tre i familjen springa runt i byggspånet.
Helt okej för min del!

13 Kommentarer

 1. Hej Anna, jag älskar din blogg!

  Jag har funderat i flera omgångar på att blogga själv, men jag är så orolig över det här med bilder.. Ett inlägg är ju tusen gånger roligare om det finns bilder till, men hur gör du när du skriver såna här inlägg? Frågar du hemsidan om lov då, och går det oftast fort och smidigt att få svar? Händer det ofta att dina bilder blir snodda av andra bloggar?

  • Hej!

   Egna bilder är ju alltid bäst förstås, men om man som nu, lånar bilder är det viktigt att länka källan. Så länge man gör det brukar ingen säga emmot, länkar är ju bara bra reklam så då behöver man inte fråga först.

 2. Ett tips jag fick i en blomsterbutik är att istället för att köpa en växt en egentligen inte gillar bara för att den tål mörka utrymmen är att istället köpa två likadana växter som man har på ett roterande schema! Så ena veckan står växt 1 i fönstret och växt 2 i hallen och veckan efter så byter man plats på dom så att växt 2 får sol medan växt 1 får stå mörkt ????

 3. Grön växt: vi hade en ampellilja stående i badrummet utan fönster. Den stod några veckor, när den började sloka bytte vi plats på den och dess kompis o fönstret i vardagsrummet i några veckor osv. Funkar fint!
  Låter som att det kommer bli jättefint i hallen!

 4. Kul med renovering!! Gullranka och garderobsblomma är troopers som klarar sig med lite ljus. Inga växter klarar dock att stå extremt mörkt en väldigt lång tid. En grej man kan göra är att t ex köpa två garderobsblommor och ställa en på det mörka stället och en på en ljusare plats. Sen kan man byta plats på dem ibland. 🙂

 5. Garderobsblomma klarar av att stå mörkt utan fönster och kan bli himla stor med tiden. Den kräver inte speciellt mycket vatten utan är tålig av sig. Min har varit med om ett antal flyttar tvärs över Sverige, fram och tillbaka, fester och ibland alldeles för lite vatten. Den är fortfarande vid liv.

 6. Svärmors tunga och garderobsblomma. Personligen tycker jag inte att de är så fina men de klarar att stå lite mörkt.

 7. Hej!

  Kul med renovering. Låter väldigt fint och ser fram emot före och efterbilder 🙂 Vi håller också på att fixa och dona här hemma och beställde nyss en (rektangulär) spegel hem hos glasmästare. Men vi har också en stor spegel 110 cm i diameter från house doctor i vårt vardagsrum. Ett tips om det skulle bli jättedyrt hos glasmästaren att kunna välja som alternativ. Om jag minns rätt kostade den typ 1500. Ett varningens finger dock var att när vi fått upp vår bamsespegel så upptäckte vi en svart prick i glaset (dit blicken såklart drogs)…. vi gick då tillbaka till butiken (room/habitat) och fick problemfritt byta till en ny och öppna där på plats för att inte riskera samma sak igen då detta tydligen inte var första gången.

  • Åh mycket bra tips, det är det måttet vi vill ha! Jag kollar med glasmästaren först annars så ska jag absolut kolla upp ditt tips, tack!

 8. Älskar dina renoverinsinlägg!!! Hr du någon planlösning över huset? Har svårt att förstå hur rummen förhåller till varandra. Hade varit jättekul med ett inlägg med planlösning och sen före- och efterbilder på varje rum 🙂

  • Oj bra idé! Ska kolla upp om jag hittar den hemma!

 9. Instämmer om att Garderobsblomma och Svärmorstunga är tip top i mörka rum. Svärmorstunga passar ju enormt bra i ett 50-tals hus också!

 10. Så roligt att jag har precis samma bild sparad sen länge just för att jag vill ha en stor rund spegel. Har du beställt din än? Vad kostar det? Tre miljoner och en njure?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...