Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emil Renoverar!

jan 21, 2014 | Bebis, Huset, Inredning, Loppis | 23 Kommentarer

NU, nu äntligen kommer det lite bilder från vår pågående husrenovering! Dock är bilderna oskarpa och jättedåliga, tror vår kamera har sett sina bästa stunder och nu börjar tappa stinget alldeles. Får skriva upp en ny på önskelistan.
Iallafall, här kommer några oskarpa bilder, bättre än inget.
Vi börjar med det roligaste rummet, det jag såg mest fram emot att hugga tänderna i, nämligen barnrummet!
Såhär såg det ut när vi började:

IMG_3339

IMG_3340

Taket var mörkbrunt och alla lister också, väggarna beiga och på golvet ligger det en plastmatta.
Vi började med taket! Först målade vi rosa i alla ”ränder” och sen rollade vi de breda bitarna vita (här är det fortfarande lite gulvitt innan vi hittade en färg som täckte) nu ska jag bara finputsa det rosa så det inte syns något vitt där och sen är taket klart!

IMG_3341

IMG_3373
Alla lister och väggarna målades vita. Elementet var målat i nån gulaktig färg som såg väldigt smutsig ut mot det vita, så jag målade det knallgrönt! Jag använde vattenbaserad lackfärg som var väldigt tunn och rinnig så måla försiktigt så det inte blir massa fula rinnmärken. Det täckte helt på två strykningar (här är det bara fotat efter en strykning dock)
Att måla element i färg är mitt bästa piff-trick! De står ju ändå där och är fula, då kan man lika gärna göra nått bra av det. Någon kommenterade på instagram att det är så tråkigt att bo i hyreslägenhet när man inte får göra något sånt, men jag har målat element även när jag hyrde lägenhet. Tricket är bara att inte fråga om lov! I värsta fall måste du måla vitt igen när du flyttar men det kanske det kan vara värt om du ska bo där ett tag.

IMG_3359

IMG_3364

IMG_3372

Vår strategi när vi renoverar den här gången är att jag är i huset från sju på morgonen när Emil åker till jobbet. Sen målar jag så mycket jag orkar, tak och lister och allt vad det nu är tills han kommer hem vid fyra. Då hjälps vi åt att renovera vidare ungefär i fyra timmar till innan vi åker hem och somnar på momangen.
Det är MYCKET roligare att göra det ihop och vi har sagt att vi är nästan som bäst ihop just när vi håller på med sånt här. För han litar på mig och jag på honom, han gör ordentligt och jag gör fint, vi är överens om att ju mer färg desto bättre och gillar knäppa lösningar och nya ideér. Vårt motto är: blir det fult eller fel är det bara att måla över och göra om.
När man tänker så känns det mycket lättare att våga testa lite nya tankar!

Nu till sovrummet!
Började med att dra ner strukturtapeten på väggen bakom sängen. Det gick lätt som en plätt och lossnade i ett enda stort stycke (lyckan i det alltså!) Tapeten under tyckte jag var fin.

IMG_3342

IMG_3347

 Emils pappa kom och hjälpte oss med tapetseringen som han alltid gör. Mycket bra med några extra händer.
Först skulle det räknas och tänkas en hel del då vi bara köpt två rullar tapet fast vi egentligen hade behövt tre. Vi var nämligen för snåla och det fattades så lite och tapeten (från Ferm Living) är så hiskeligt dyr så vi klurade och klurade och kom fram till att två nog skulle räcka om vi tänkte till lite.
Så vi avslutade tapeten lite längre upp från golvet än annars och sätter istället en bredare golvlist där, bakom sängen är det ändå inget man märker. Vips, så räckte två rullar!

IMG_3354

IMG_3363

IMG_3367

Det blev till och med lite tapet över så när Emil var på jobbet, fixade jag till garderoberna så de blev såhär fina:

IMG_3375

En lampfot i furu som jag köpt på loppis för 15 kronor för att den hade fin form fick sig ett varv med färg så nu kommer den passa fint i sovrummet. Ska bara fixa till en fin skärm, men det blir ett senare projekt.

IMG_3376

23 Kommentarer

 1. Jädrar vad duktiga ni är! Ser ut att bli riktigt snyggt. Själv känner jag mig inte så händig men det är väl kanske övning som ger färdighet i den frågan? Fortsatt lycka till, Linnéa i Berlin

 2. Ojojoj vad kul att få se bilder!! 🙂 Önskar du kunde komma hem och måla lite fint hos mig med! Vi flyttade till hus i helgen och när vi väl kommit in nu tappade jag typ all inspiration och vet inte vad jag ska börja med.. 🙂

  Tänkte bara höra – när du målat väggarna. Målar du PÅ tapeten? Eller har du rivit ner all tapet och bredspacklat? Det är där jag känner att det tar emot. Att ”bara” måla skulle jag nog orka med. Men det andra blir så jäkla pyssligt.
  Och sen, vilket vit färg använder du? Tycker vitt är så svårt. Antingen blir det kritvitt. Och sist vi målade om i vår förra lght så såg det ut som någon hade haft ett kritvitt rum och rökt i det i hundra år. ”Nikotinvitt” kallade vi det sen.. 🙂

  • Så kände jag också när vi först kom in, det blev liskom för stort och för mycket. Men sen när man väl satte igång så kom inspirationen tillbaka!
   Om du bara har ”vanliga” väggar utan strukturtapet så är det bara att måla direkt på, det gjorde vi även där vi hade struktur men då syns ju ”mönstret” igenom. Man behöver absolut inte bredspackla för att måla om, det är ju skitjobbigt! Måla på bara!
   När det kommer till vitt så använder vi en vit som är bruten, alltså den är inte helt kritvit som sticker i ögonen, men uppfattas ändå som just kritvit. Tror den heter 005 eller nått sånt.

   • Tack för tipsen!! 🙂 Nu känner jag mig lite inspirerad igen! Ska kanske försöka mig på att måla om det vi nu kallar ”kinarummet” (ett rum med en grå tapet med svarta och röda kinatecken på, och även en bord med extra kinatecken på, utifall det inte vart nog med sånna på övriga tapeten) ;)!!

    Vi får barn i mitten på mars. Så hoppas på att ha hunnit gjort en del innan dess i vart fall! 😀

 3. Oj vad fint! 🙂

 4. Åh vad fint ni gör och vad duktiga ni är! Och vilken perfekt lunchläsning för mig här på jobbet! Tiptop!

 5. Mycket fint! Jag har en fråga: Hur i hela universum fick ni ner strukturtapeten så enkelt? Vad är knepet? Har en massa såna i huset som jag gärna hade gjort samma sak med.

  • Vi hade bara en evinnerlig tur att de använt ett skäptapetklister på tapeten innan! Annars bävade jag för just den delen också, då jag tänkte mig att den skulle lossna i minismå delar och skulle ta mig ÅR att få bort! Dock fick jag tipset från min svägerska att om den sitter hårt, spraya med blomspruta på och sen skrapa med spackelspade!

   • Japp, vi fick det tipset av kakelkillen som skulle fixa vårt kök. Blomspruta med vatten, spraya rikligt, vänta sedan en liten stund (några minuter), och sen går det att dra bort med en spackelspade! Hur smidigt som helst och vi fick ner kökstapeterna väldigt mycket fortare!

   • Tack! Då ska jag genast börja pilla i något dolt hörn och testa.

 6. Jag älskar tapeten ni valde till sovrummet! Vart kommer den ifrån? Är så sugen på att köpa den till barnrummet i vårt nya hus^^

  • Haha tack, från Ferm Living

 7. Anna, du är verkligen sann inspiration för mig! Sparar alla tips och idéer tills jag själv flyttar till hus, längtar verkligen. Heja heja med renoveringen!

 8. Fy tusan vad fint ni gör det! Man blir ju alldeles glad av att titta på alla bilder! Det rosarandiga taket ger mig en härlig pippikänsla! VAD ni är duktiga 🙂 <3

 9. Så roligt att se hur det fortskrider. Det är i inlägg som dessa din och mathildas blogg blir rätt lika! Och det är bra! Gillar era bloggar så mycket!
  Älskar verkligen vad du har gjort med garderoben!

 10. Vad fint det blir! Himla kul tanke att måla elementet och tapeten i sovrummet är ju bara härlig!

 11. Åh, älskar renoveringsinlägg!! Blir så inspirerad! Du har så mycket bra idéer. Kommer bli så himla fint.

  <3

 12. Det blir verkligen fint! Härligt och inspirerande att ni kör på ett eget koncept och testar er fram! Ska bli roligt att följa resten av inredningsresan! Lycka till! /C

 13. Ursnygg turkos färg på tapet och garderober! Vet du vad det är för ncs-nummer (heter det så?)?

 14. Sååå roligt att se!! Kommer bli mkt fint! Ser fram emot en renoveringskavalkad!

 15. Så himla fint med knallgrönt element!!

 16. Åh så fint och AJAJAJ vad avis jag är! Jag vill också ha ett hus som jag vet att jag ska bo i länge länge och fixa exakt som jag vill ha det! Ser verkligen fram emot att få se alla färdiga projekt!

 17. Åhhhh så inspirerande! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...