Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Emils Weekendresa!

apr 10, 2018 | Allmänt | 1 kommentar

Alltså först och främst ett stort TACK för alla era supertips om weekends! Så himla många bra!
Nu har vi ägnat några dagar åt att kolla upp och se vilket som känns bäst, vilka dagar som passar och hur länge vi vill vara borta.
Att boka resor på nätet, så jädra krångliga sidor det finns! Som att man tex på de allra flesta sidorna inte kan välja flera möjliga avreseorter utan måste ta en åt gången och sen står det ”finns inga resor det datumet”. Nej men visa mig vilka datum det finns då så tar vi nått av dom istället för att försöka gissa sig fram!!
Faen!

Nog om det, till slut hittade vi i alla fall en riktigt bra sida (reseguiden.se) och nu är vår resa bokad!
Vi valde (efter ett tips från er) att åka till Gdansk!
Dels kändes det kul att åka till ett helt nytt ställa som man aldrig varit på tidigare, det var kort flygtid och roligt att åka till ett land där det är billigt tycker jag, då känns det alltid lite roligare haha!

Har redan fått in en hel del bra tips från min vän Linn men ös på om ni har tips på något vi inte får missa!
Vi åker den 11 maj och stannar till den 14 maj, så inga stora utsvävningar, för det hinner vi inte med.

1 kommentar

 1. Älskar Gdansk! Jag gissar att tipsen ni fått av er kompis är ganska täckande, men om inte;
  Helt fantastisk stad att bara gå runt och mysa i, vilket är min typ av favoritsemester. Men om man vill aktivera er;
  1 – Museet över andra världskriget, det var verkligen extremt välgrundad och superbra uppbyggd utställning, väldigt intressant och ”kul!”, spenderade goda tre timmar där utan att snegla på klockan. PLUS mysig promenad dit om fint väder!
  2 – Fellini, restaurang
  Finns ju massor av restauranger som är billiga (!!) och har god mat, men denna är italiensk och lite åt det – med polska mått mätt – dyrare hållet, alltså fortfarande väldigt prisvärt, och de hade SÅ SJUKT GOD MAT. Åt den godaste fiskrätten i livet där (tror det var tigerfisk?). (Prologue är en annan mer ”fine dining”-restaurang som hade supergod mat, tycker det kan vara lite kul att ”unna sig” en trerättersmiddag ute när man väl är i Polen och det är är mer överkomligt, finns inte på kartan att jag hade kunnat göra det hemma)
  3 – Medan ni vandrar runt inne i centrum så gå upp i kyrkan för att se på utsikten, klart värt (de har något slag mini-millenialwheel-aktigt som verkar helt helt överflödigt och onödigt, mycket mysigare att knata upp för trapporna inuti en supergammal kyrka tycker jag.
  4 – Sopot! Förstår att ni redan fått tips om detta hehe, men om ni har superfint väder någon dag, så värt att ta tåget (billigt!!) eller taxi (fortfarande rätt billigt) typ 20 min och gå omkring i en pittoresk liten kuststad med fina pirer
  5- Pijalnia, bar för pitstop
  Inrett typ i gammal sovjet/commi stil, väldigt billigt! Mest kul

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...