Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Förklarar!

jun 1, 2012 | Allmänt | 12 Kommentarer

En del av er tycker det är jättekul att jag skriver om träningsexperimentet och andra tyccker det är tråkigt med ännu en bloggtjej som skriver om vikt.

Jag förstår er som inte gillar det, men här kommer en lite förklaring om projektet.
1.) det handlar inte om vikt. Jag kommer aldrig skriva ut vad jag väger, om jag går upp eller ner utan bara visa bilder liknande den från dag 1. På resultaten av träningen.
2.) jag bantar inte och tycker inte att jag är tjock eller behöver gå ner i vikt. Det hela handlar om disciplin, att testa mig själv och mina gränser. Se om jag klarar två månader utan att ge upp.
Det är helt enkelt ett test för min egen styrka och min egen hjärna, att om jag kämpar tillräckligt mycket och inte ger upp, kan jag klara vad som helst!

12 Kommentarer

 1. Allt handlar ju igentligen om att vara nöjd med sig själv och sin kropp. Jag har också som mål att komma i mitt livs form. Inte bli smalare utan bara fastare och absolut inte för någon annans skull utan bara för min egen. Redan nu märker man hur mycket piggare man blir av att faktiskt träna. Jag tycker det ska bli jättespännande att se hur det går för dig. Hoppas vi alla kan peppa dig istället!

 2. Jag tycker att det är ett superbra experiment. Om jag kände mig tillräckligt motiverad skulle jag göra någonting liknande själv. Många förknippar träning med att man försöker gå ner i vikt, men ofta handlar det inte om det. Man tränar för att få ett starkare hjärta, för att orka vara aktiv, för att få mer energi, för att förebygga sjukdomar, för att kunna släpa på extra tunga matkassar eller barn eller lyfta tunga möbler utan att behöva be om hjälp. Och att sätta ett mål sådär, som du gör med bröllopet, är ju att föredra. Man kickar igång träningen. Efter de här två månaderna har du kanske blivit träningsfrälst och fortsätter träna, om än i mindre doser. Du har med all säkerhet fått ett ökat självförtroende eftersom du klarade av de här två månaderna, och du har fått mängder med nya kunskaper, om både mat och träning, och du har även lärt känna din kropp och vet vad den klarar och inte klarar, hur den reagerar och så vidare. Jag står helt bakom dig i det här och det ska bli sjukt kul att följa!

 3. Du verkar ha en sund inställning till det hela! Jag ska just börja träna för att komma tillbaka efter en skada, så detta känns peppande och inspirerande. Tack för att du delar med dig!

 4. varför skriver du inte den verkliga orsaken, att du vill vara i ditt livs form till bröllopet som du sa i förra inlägget? Jag tycker att det är en helt tillräcklig orsak (och något många kan förstå), och jag tycker det är lite synd att komma med någon slags rationalisering att det är för att ”testa dig själv och dina gränser”. Det är ju säkert en del av det hela, men inte själva orsaken, eller?

 5. I så fall tycker jag du gör helt rätt, var så rädd att du trodde du var tjock. Du är grym i vilket fall i allt du gör och jag älskar din blogg. Du kommer vara coolaste bruden, lätt=)

 6. har du lust att detaljerat berätta vad du äter och hur du tränar så att jag kan gå tillbaka och få tips någon dag när inspirationen slår till för att göra nåt liknande!? Bara att du skulle få i dig så mycket omega 3 förvånade mig, är man mättare längre? Jag har tränat många år och har hyfsad kondition och styrka, men jag har ännu inte lyckats gå ner de där mammakilona, och då kanske det hängt på att jag ätit fel? 🙂 Ha det gott!

 7. Som tidigare sagt beror detta experiment troligtvis på ditt kommande bröllop, vilket såklart är helt förståeligt. För om du verkligen ville skaffa dig en sund livsstil skulle du inte chocka din kropp på det här sättet, för det låter verkligen som du kommer att göra en stor omställning vad det gäller både kost och träning, vilket oftast inte är hållbart i längden. Men vem vet, det kanske faktiskt fungerar för dig, och då säger jag grattis till både en sundare livsstil och ett bröllop som säkert kommer vara utöver det vanliga vackert!

 8. Jag håller på med samma sak. Alltså testar mig själv, dels för hjärnans skull, och dels för att se vilka resultat man faktiskt kan få av att äta rätt (man behöbver inte bullar och godis var och varannan dag..) och träna lite bättre. Så jag hejjar på dig! Och det ska bli grymt spännande att följa dig. Och jag vill gärna att du skriver om det, för inspiration kan man aldrig (nästan) få för mycket av! =)

 9. Jag hejjar på dig serru! Kämpa på! 😀

 10. Att det ska vara så komplext det här med vikt och kropp och träning. Om man visar upp en kropp som inte är identisk med Karl Lagerfeldts musor ska man skämmas och veta hut: uppmana inte dina läsare till att äta choklad och inte träna, hu vilket brott! (exempel blondinbella). Och om man pratar öppet om kost och träning får man bannor för att man säljer sin själ till en sjuklig norm. Nej nej, vi ska vara smala, hälsosamma och perfekta bara av oss själva. Vi ska vara slavar under normen, men låtsas som om Gud/moder jord gav oss en kropp som är helt opåverkbar av yttre faktorer. Jag inser ju att det finns två läger här, men ibland bara önskar jag att båda kunde tona ner sig så att det en gång för alla kan öppna sig en möjlighet att skaffa sig en sund relation till sig själv och sitt utseende. Kan för en gångs skull JAG få tycka och tänka, utan att andra ska komma och peta i vad JAG gör med MIN kropp. Tror hela den här viktgrejen skulle bli mycket mer avslappnad och mindre schizofren då.

 11. vad tröttsamt att vissa bara verkar se ytterligheter och inte ser ditt beslut som något sunt. jag personligen tror att det kan vara bra med en chockstart för att sen trappa ner och träna och äta lite mer vardagligt, eller vad man kan säga. jag vet själv att det inte funkar för mig att tänka att ”jag ska nog börja träna litegrann”, jag måste bestämma mig, och det verkar vara precis det du har gjort. heja dig, hoppas du mår jättebra av det!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...