Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Frågar!

maj 7, 2014 | Allmänt | 17 Kommentarer

Nu behöver jag er hjälp igen Och ni är ju de som vet bäst.

Vad tycker ni är bäst, att trycka print på lite finare papper, i begränsad upplaga, numrerade och signerade. Men lite dyrare.

Eller…

”Vanliga” print, i obegränsad upplaga, där signaturen är tryckt. Så lite mindre unikt, men lite billigare.

Vad tycker ni är bäst?

17 Kommentarer

 1. Men du, måste det ena utesluta det andra? Man kanske kan göra några finisar och fler ”vanliga”?

 2. Jeg stemmer på vanlige print 🙂

 3. Jag tror att det skulle vara bra med ”vanliga” prints som de flesta kan unna sej och man kan köpa flera och så. Handsignerat, numrerat och i begränsad upplaga är nånting att tänka på om 10 år kanske, då har ditt namn ”satt sig” ännu mer och dina läsare/kunder som förmodligen är hyfsat unga nu har även de fått några år på nacken och kan unna sig ett dyrare, mer exklusivt print av deras favorittecknare!

  En annan sak jag tänkte på: Du lägger ju upp dina illustrationer utan watermark eller något annat skydd och dessutom i högupplöst kvalitet (vilket visserligen är urkul för en blivande tecknare och teknikintresserad som mej!). Är du inte rädd att folk kopierar och printar ut själva hemma/eller ritar av? Jag tycker du borde skydda dina alster bättre, så slipper du kanske även hitta dåliga kopior av dem på instagram.. Kram och heja heja!

 4. Vanliga!

 5. Spontant tänker jag att vill man satsa så köper man ett original. Tanken med prints var ju att det inte var lika unikt. Sen beror det kanske på vilka priser du hade tänkt.

  • Skriver under på den här! 🙂

 6. Vanliga!

 7. Jag röstar på att du tar en lite mindre upplaga som är signerad. Billigare än en unik teckning men ändå inte massproducerad. Dessutom när dina verk är värda multum har köparen en ännu värdefullare bild gjord av dig som är rolig att låta gå i arv. Tänk när dina verk kommer vara med på Antikrundan 😉

 8. Det är inte möjligt att göra bägge? Säg, bestämma att du gör 10 original av varje print and thats it och sen säljer kopior också?

  • Håller med Annika här ovan!

   Annars vill jag bara säga att du gör helt fantastiska teckningar!

   Ha det gott!

 9. Personligen gillar jag billigt! Men på fint papper. Att det är unikt och numrerat känns mindre viktigt.

 10. Hmm kan du inte välja ut några bilder som är lite exklusivare och i begränsad upplaga. Och sen gör du några billigare bilder i obegränsad upplaga? 🙂

 11. Vanliga. När du väl sålt in konceptet så är det inte alls en dum idee att göra en lite finare variant. Du vet, när alla har en vanligt print och vill ha nåt lite mer tjusigt men inte råd med ett original 😉

 12. Jag håller med det som många andra tidigare nämnt. I det förslaget at göra ett antal ”unika” med finare papper och etc, men dock även ”vanliga” prints för ett mer varierat urval. Vill bara tillägga att jag tycker du är mkt begåvad och beundransvärd 🙂
  Ha en trevlig dag 🙂 😀

 13. Säger som Annika här uppe, men kanske att du bara gör fem fina och resten vanliga?

  Om du inte vill göra båda säger jag DYRT.

 14. Jag håller med Frida, känns som att vill man satsa så finns ju möjligheten att beställa original.

 15. Några få ex med bättre papper.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...