Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Henrik Schyffert!

okt 8, 2015 | Tankar och Vardag, Teckningar | 8 Kommentarer

I somras såg jag en bild på Henrik Schyfferts instagram, från en båtresa med vinden i håret och solbränd näsa.
Jag sparade ner bilden i min inspirationsmapp, det gör jag alltid när jag springer på något fint (det finns en jävla massa i den där mappen kan jag lova)
Sen har den legat där och skrikit till mig att jag borde lägga undan allt annat och teckna den. Speciellt nu när det är höst och man längtar tillbaka lite till det där saltstänkta skärgårdslivet.

I vilket fall som helst så la jag upp den på min instagram, Henrik såg den och la upp den på sin och sånt är ju alltid himla fint!
Det går bra nu, känns som mitt tecknande helt plötsligt blivit snäppet vassare (händer ungefär en gång vartannat år) och det känns så himla roligt att bara få teckna bort ett par timmar.
Så tack Henrik, för inspirationen och det gråsprängda skägget. Det ligger på min topp tre lista över roliga saker att teckna.

Det är vid sådana här tillfällen man önskar man hade någon som jublade.
Den som alltid jublade högst var min pappa.
Hade han levt hade jag ringt honom nu, och han hade sagt: Bra, så ska de tas!
Sen hade han hållit koll på alla kommentarer, nya följare och likes och ringt på kvälle för att berätta hur många nya det kommit under dagen.
Jag saknar min jubelkör.

schyffertliten

8 Kommentarer

 1. GRYMT JOBBAT! HEJA DIG! Fy tusan vad bra du är!

 2. Jag hejar på dig !
  För jag tycker du är GRYM GRYM GRYM
  Min talangfulla, godhjärtade, humoristiska, annorlunda än mig fin-fina vän.

 3. Vi är många som jublar med dig, Anna! Du kommer vara överallt snart, det är jag säker på. Min styvbror i Helsingborg skickade ett mms till mig med en screenshot från Schyfferts Instagram och skrev ”Din kompis?” ”Fan, vad grym hon är!” Att andra ser dig på andra ställen (och inte igenom mig) och direkt ser att det är DU som gjort det. Då blir jag så sjukt glad och stolt! Och nog skryter jag om dig, runt om i Göteborg. Du är bäst! Kram

 4. Wow, vilken bild! Grymt!

 5. Alltså du är så jäkla duktig 😀

 6. Du är jättegrym på att teckna, det har jag tyckt ända sedan jag träffade på dina alster för många år sedan! 🙂
  Om det inte hade gått bra för dig, eller förr när det inte gjorde det och att du inte har kommit in på konstfack och sådant så berodde det definitivt inte på att du inte är tillräckligt bra, bara otur, dåliga omständigheter och gällande konstfack så var det säkerligen att de sökte något annat, INTE en chans att det berodde på att du var tillräckligt bra i allafall, så det så! 🙂

  By the way, skitsnygg tecknad bild som vanligt! 🙂

 7. Kan riktigt höra hur snacket går mellan Schyffert och Rheborg ang detta.

 8. Så fint med de där stödtrupperna och jubelkörerna, så viktiga de är, så mycket man behöver dem. Du skriver så fint om den där saknaden, både saknaden av jubelkören och saknaden av en älskad pappa <3
  Tycker mycket om det du gör! Funderat länge på något fint motiv men kommer inte till skott, lär dröja några månader till och lika bra är väl det nu.
  Kul att det går bra! Grattis och se till att ta bra betalt 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...