Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna i Branäs!

apr 11, 2017 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

I helgen var vi i Branäs!
Har aldrig varit där förut, trots att det inte ligger så hiskeligt långt från Karlstad, men som sagt, vi har aldrig varit någon skidåkarfamilj så vi brydde oss väl helt enkelt inte om att Branäs fanns.

Numera är jag ju dock mer eller mindre tvingad att åka skidor, vare sig jag vill eller inte.
Dock va det faktiskt väldigt roligt och allting runt omkring skidåkningen gillar jag ju. Stughäng, after-ski, öl i underställ, familjemys och trötta ben. Den biten älskar jag och sen får jag väl offra mig på ett åk eller två.

Vi åkte ihop med våra kompisar Tobbe och Tilda och deras son Erik. Vi började obligatoriskt med sol mot husvägg.

IMG_2683 IMG_2688

Knutte va orimligt taggad på att åka skidor så den engagerade fadern fick ge sig ut i backen direkt. (för övrig, barn i skidkläder = det gulligaste ever!)

IMG_2675 IMG_2678

Morgonen efter var det dags för Knuts första skidskola!
De lite större barnen fick en lärare och Knutte som var yngst, fick en egen. Sån lyx!

IMG_2704

Alltså så modig han är. Bara ger sig iväg utan att blinka!

IMG_2711 IMG_2713

De superpeppade föräldrarna kunde inte varit stoltare!

IMG_2728 IMG_2730

Han var så himla duktig, min lilla sportfåne! I 1½ timme åkte han upp och ner, upp och ner i den lilla backen ihop med skidläraren Erik. Efteråt sa han malligt -Jag har åkt lite med min kompis Erik

IMG_2733

När skidskolan var slut fick Knut hänga med sin lilla kompis Erik en stund också.

IMG_2738 IMG_2741

Emils life goals ända sen jag blev gravid var att få lära Knut att åka skidor så han var väldigt lycklig över att det äntligen var dags!

IMG_2745 IMG_2747

Hemma i stugan firade vi nyfunna skidkunskaper, sol, semester och allmän livspepp med prosecco!

IMG_2786

Min stora lilla kille bestämde sig för att sluta sova middag på dagarna och istället njuta av Värmländsk utsikt. Jag förstår honom! (den finaste tröjan som finns har mamma stickat till honom)

IMG_2770 IMG_2771

Han har blivit så stor nu, ingen napp, går i skidskola och cyklar utan stödhjul! Vad hände med min bebis egentligen?!

IMG_2768

Vi fick feeling och gick ner till byn på after-ski!

IMG_2789 IMG_2792

”…take me hoooooome, to the plaaaaaaaaaaaace I beloooooong…”

IMG_2805

*hjärtemojiögon*

IMG_2800

Nästa morgon var det dags för mer skidskola och Knut lärde sig att åka knapplift alldeles själv (det jag lärde mig förra året…..) så HIMLA MODIG!!

IMG_2820 IMG_2826

Medan Knut gick i skidskolan passade även mamman på att åka lite ihop med Tilda och vet ni, det var faktiskt ganska kul!

IMG_2832

Åh Värmland. Det är som en kärlekssaga, jag försöker göra slut med är fortfarande så hopplöst förälskad i dig och varje gång jag kommer tillbaka, så faller jag pladask igen.

IMG_2702

1 kommentar

  1. Fina bilder! OT men jag kommer ihåg att du skrivit något om Nordiska Akvarellmuseet och undrar om du varit där. Hoppas kunna åka dit i vår och undrar hur lång tid det tog att köra dit, åkte ni till Göteborg först och sen norrut… och hur lång tid tog det isf från Göteborg? Och hur lång tid tycker du man ska ha där, till utställningar, butiken ,osv? Tacksam för alla tips!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...