Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Inreder Uterummet!

jun 4, 2019 | Huset, Inredning | 1 kommentar

Nu när orangeriet och trädäcket är klart (nästan, lite småfix kvar, men så är det ju alltid) så börjar den roliga biten, nämligen inredningen och piffet!
Tänk va, att det nyss bara var den här skissen och nu liksom FINNS det! Så stort! Jag och Emil är så jäkla stolta, att vi bara hittade på det alldeles själva, utan vare sig ritning eller färdiga delar. Poff bara, så var X antal hundra timmar nedlagda och alltihop var klart!

Jag tycker att det är allra roligast att fixa inne i orangeriet, för allting blir så himla fint mot teglet. Alla växter liksom poppar med det gröna mot det slitna röda.


Det här har blivit vår favoritplats på kvällarna, vår fladdermusfåtölj vi fått av min faster.


För att få lite mer rumskänsla så har vi lagt en matta där. Det är alltså en utematta men inte alls sådär plastig som de är ibland. Den här känns precis som en riktig matta fast den tål att båda ligga inne och ute. Dock har vi märkt att den blir ganska smutsig när vi går med våra bara fötter på den, eftersom vi inte hunnit impregnera tegelgolvet än så färgar det av sig lite. Men mattan går att tvätta i 30 grader så det gör inte så mycket! Just den här mattan är i det här mönstret och har måtten 130×180 cm.

Även trädäcket har fått lite färg! Jag har alltid haft lite svårt för trädäck, tycker ofta de blir så stora och opersonliga, som en stor dansbana i trädgården liksom. Trixet för att få det mysigt tycker jag är att dela av och det gör man allra bäst med mattor.

Här ute valde vi en stor matta med bladmönster för att förstärka växtligheten ytterligare! Var lite rädd att det skulle kännas för mycket med såhär ”skrikig” matta men det lyfte verkligen hela trädäcket. Känns som man är på semester på nått sätt.
Som Emil sa härom dagen: Jag behöver inte ens använda utemöblerna där ute, det räcker med att titta på det så blir jag glad! Mattan hittar du här!

De här jättelika rostiga krukorna i corten har också fått flytta in på trädäcket. Det är alltså gjorda i en plåt som innehåller koppar som rostar långsamt och bildar en skyddande yta på krukorna. Vi valde sådana med botten och hjul så det är lätt att flytta runt och ändra.


Så fint med rosten mot det gröna! I den jättestora krukan ska vi sätta ett träd är tanken, det blir dagens uppgift att åka och försöka välja ut ett passande. När det blir kallt sen i vintern kan man ju bara rulla in krukorna, med träd och allt i orangeriet och sen kan man ta fram dom igen till våren!

Det här hörnet inne i orangeriet har blivit Knuts favoritställe. Perfekt för honom som är liten och kan ligga raklång där uppe. Tanken från början var att alla väggar skulle vara svarta, men sen ändrade vi oss och satte upp lärkträ inuti hela ornageriet istället. Så glada över det nu i efterhand pga SVINFINT!


Att få fylla min favoritplats med pappas gamla handdrejade keramik ger mig alldeles extra mycket lycka inuti. Tänk va, att hans stora händer har gjort nått så fint!


Behöver ni köpa grejer inför trädgårdssäsongen så får ni just nu 20% på allt hos Flexigarden om ni uppger koden: anna20
Koden gäller hela Juni och även på odlingslådor, växtstöd, rabattkanter, räfsor etc, inte bara mattor och krukor!

1 kommentar

  1. Vad fint det blir!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...