Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna & Mamma På Tjörn, dag 2!

jun 6, 2018 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Dag två i Skärhamn vaknade vi upp till strålande sol!


Mamma var snabb att ta bästa platsen på den lilla bryggan.


Att ta sig ner och sätta sig på den där bryggan, utan nått att hålla i och två meter över vattenytan är inte helt lätt.


Men när man väl är nere är det ljuvligt!


Fin utsikt är det också.


Vi bestämde att det nog var en utflyktsdag så vi åkte till Lottas bak & form, som var ett surdegsbageri bara några kilometer från museet.


Det var hundra grader varmt ute så vi tog varsin glass. Både jag och mamma grimaserade och undrade va tusan det var för fel på den, sen såg vi att den var gjort på getmjölk. Rekommenderas icke!


När vi tvingat i oss glassen (kostade ju ändå 25 spänn!) så åkte vi vidare mot Klädesholmen.


Jag klättrade längst ut och mamma fick rysningar i benen.


Men så vacker utsikt! Hade kunnat sitta där hela dagen.


Det var väldigt pittoreskt och fint på Klädesholmen minsann och jag blev målarsugen.


Vi försökte hitta någon form av centrum men insåg att det nog inte fanns. Eller så missade vi det bara.’
Ett sommarhus här, ja tack!


Vi bestämde oss för att åka tillbaka till Skärhamn där vi åt mat på bryggan. Fish and chips!


Sen höll vi på att få värmeslag så det var bara att slänga sig i havet med magen i vädret, här i vecka 22.


Det var premiärdopp för min del. Min modiga mamma däremot hade minsann redan badat i Vänern flera gånger.


Såååå skönt! Tror nästan det fräste när jag hoppade i pga 300 grader varm kropp.


Sen vilade vi lite i solen innan vi gick in i vår ateljé (med luftkonditionering, halleluja!) och sov middag.


När skymningen kom gick vi ut igen och gick en promenad längs vattnet. Möttes av det här ståtliga.
Perfekt avslut på vår andra dag på Tjörn.

 

2 Kommentarer

  1. Jag älskar akvarellmuseet! Har alltid tänkt att det verkar så mysigt att bo i nån av de där ateljéerna!

  2. Vilket otroligt bra inlägg! Har aldrig varit där men målar själv akvarell och skulle så gärna åka dit (men bor utomlands så långt borta). Tills jag kommer dit så får jag njuta av dina bilder, åååhhh!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...