Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Arbetsproverna! (igen)

mar 8, 2010 | Teckningar


Idag släppte Beckmans sina arbetsprover. Jag förstår varför det anses vara en elitskola.
Det är inga uppgifter man slänger ihop på en kvart precis, de är skrämmande, jättetsora, livsfarliga och väldigt utmanande.
Men det är väl det som är poängen, att man ska få svettas, ha ont i magen och känna ångesten krypa längs ryggen?
Det är ju det som är arbetsprocessen, sen när man väl är klar kan man hälla upp ett stort glas rödvin, lägga upp fötterna i soffan och bara njuta av att man överlevde.

Ni frågar mig när ni får se mina arbetsprover till Konstfack och svaret är nog tyvärr: aldrig.
Av flera anledningar. Det är för det första otroligt utlämnande att visa sina arbetsprover, för mig är det något heligt. Nästan som att visa sig helt naken i ett rum med dålig belysning.
Sen vill jag inte grusa några förhoppningar. Jag vill att alla åtminstonde ska få TRO att de kan komma in på Konstfack, på samma sätt som jag alltid trott. Så om jag inte kommer in och sedan visar kanske jag skrämmer folk från att söka…..eller jag vet inte.
Om jag skulle komma in skulle det självklart kännas mer okej att visa proverna, men jag tror ändå jag låter bli. Jag vet själv när man sett vad andra gjort och fått den där klumpen i magen att man inte gjorde tillräckligt.
Om jag kan få en enda person att slippa den känslan så är jag nöjd.
Det känns som jag visar nästan allt i mitt liv i den här bloggen. Så en sak kan jag få ha för mig själv.
Om den enda saken ska vara arbetsproverna, så väljer jag det.
Hoppas ni förstår.

0 kommentarer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...