Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Och Effektiviteten!

dec 12, 2013 | Allmänt | 8 Kommentarer

Ni minns kanske att jag skrev om att jag var så himla stressad över allting?
Eftersom vår resa till Köpenhamn förra helgen försvann i Svens snöyra så fick vi istället stanna hemma och pricka av saker på vår ”att-göra-lista”.
Riktigt skönt faktiskt, att äntligen kunna stryka lite punkter!

Vi började med att åka och låna en hel hög med flyttkartonger hos en kompis, sen började vi helt enkelt packa ner allting som vi inte använder varje dag. Massor med vaser och alla prydnadssaker och tavlor packade vi ner, så nu ser vårt hem ut som ett enda stort skal. Alla våra personliga saker ligger i lådor, allt som gör vårt hem till just vårt.

Vidare så klädde jag färdigt biostolarna och sen hjälptes vi åt att skruva ihop dom igen. Betydligt svårare än att skruva isär dom vill jag lova! Men roligare när man är två, dessutom tände vi kakelugnen i ateljén och bunkrade upp med Emils saffransbullar så det var riktigt mysigt att sitta där inne och fixa.
Jag målade även klart helvetesprojektet spjälsängen! Fy fan vad tråkigt, önskar inte min värsta fiende att behöva måla en spjälsäng! Det är så himla många pinnar som syns från olika hålla och hur man än vrider och vänder så har man ändå alltid missat någonstans. Sen måste man dessutom måla allt två gånger! Men nu är det äntligen klart så nu står den bara och väntar på nya huset och att bli ihopmonterad. Den blev väldigt fin iallafall!

Vi har också varit och köpt tapeter till både sovrummet och vardagsrummet så nu väntar vi bara på att dom ska komma in.
Vi åkte till ikea och mätte och ritade på vår nya garderobsösning så nu är det också klart, ska bara dit och köpa alla delar och sen kan vi även stryka ett streck över det.

Pjuh, känner mig verkligen som en ny människa. Som att axlarna sjunkit ner till det normala igen och att jag äntligen kan andas igen.
Nu är det bara själva flytten kvar, men det ska ju bara bli roligt!

8 Kommentarer

 1. Bra jobbat!
  Tror du, såhär i efterhand, att det hade varit bättre att spraymåla spjälsängen? Står inför ett liknande projekt och blev nu helt avskräckt, haha!

  • Vi hade ett liknande helvetesprojekt, men använde både pensel och skumgummiroller, och det blev bra! Rätt lätt att få till men det tar ju tid. Spraya tror jag inte på, för det blir nog för tight med att få in munstycket liksom mellan spjälorna, och då kan det nog lätt börja rinna?

  • Nej det tror jag inte! Eftersom det är så glest mellan spjälorna så kommer du bara spraya bort det mesta av färgen, tror det blir rätt dyrt i längden alternativt att det kommer rinna om man ska få in det mellan spjälorna.
   Jag gjorde så att jag la alla delar på golvet (bäst är om de ligger på något så de kommer upp lite från golvet, då är det lättare att komma åt) sen rollade jag varje sida två gånger, sen vände jag på hela baletten och rollade två gånger på andra sidan. Så det är egentligen inte så svårt, mest ganska tidskrävande! (använde sån liten roller, då blir det fint och bra!)

 2. Nu blev jag nostalgisk och saknar att ”boa”, med tre tonåringar är det inte riktigt så, men de har krav på garderober…mitt tips är att nu när ni kollat vad ni vill ha, beställ garderobsdelarna på nätet med leverans till nya bostaden. Det är väldigt tunga saker, och inte lätt att hitta alla delar på varuhuset heller. Mycket smidigare att få alltihop hem.
  Funkade i alla fall väldigt bra för oss.
  / IK

  • Åh bra tips! Det ska vi absolut göra så slipper vi flänga med släpkärra och sådär!

 3. Skönt att värsta stressen är över! Hoppas att det blir lugnare nu. 🙂

 4. Men nu kom jag på nåt som kanske funkar! Tänk om man har någon slags väääldigt långsmal cylinderformad behållare (hm, hm, var hittar jag en sån???? jag får nog tillverka den själv, man kan ju klistra ihop typ 3 spaghettiburkar, eller en massa Pringleschipsaskar….) och så häller man i färgen där. Sen slår man i en liten spik i toppen av varje spjäla, hänger upp den i ett snöre o doppar. Blir en väldigt passande aktivitet såhär i juletid också! Gud, vad smart jag är! (kanske)

  • Haha njaaaaa. Då måste du ju ta loss alla pinnar först, de sitter ju i en ram typ. Verkar krångligt och om man doppar lär det ju bli hur tjockt som helst med färg!
   Nää tror du tjänar en hel del på att rolla 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...