Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Emil Inreder!

sep 22, 2014 | Huset, Inredning | 7 Kommentarer

I somras startade Emil det stora projektet Groventré.
Trist att lägga pengar i ett rum i källaren tyckte jag, men nu när det snart är klart tycker jag helt tvärtom! Det är alltid där vi drar in vagnen, därifrån vi alltid går om man ska ut på promenad med Knut och sådär, så varför inte ha det fint?

Såhär såg det ut när vi började (här får vi nöja oss med Emils dåliga mobilbilder):

bild 1

Fläckigt gammalt golv (som säkert va fint en gång i tiden) och en skrubb i hörnet som inte alls fyllde någon funktion.

bild 2

Så Emil slog bort den, genast mycket mer plats!

bild 3

Sen tog vi bort golvet.

bild 4

Emil reglade upp väggen….

bild 5

…och la klinkers på golvet. Här ville jag helst ha svart och vitrutigt men det kostade alldeles för mycket, så det fick bli grått.

bild 6

Vi målade halva väggen knallgul och köpte hålad MDF-skiva och satte upp på reglarna.

IMG_5197 (800x474)

Såhär ser det ut nu när det är klart!

IMG_5200 (533x800)

Här får våra cyklar plats och även barnvagnen som brukar stå i det här hörnet när den inte ligger i bilen vill säga.

IMG_5201 (800x559)

Den håliga väggen gör det lätt att flytta om som man vill. Korgarna köpte vi på nån billighetsaffär. Där i ligger regnskydd till vagnen, Knuts mössor och filtar och sånt nödvändigt. Här finns också bärsele. skötväska och paraply. Allt man kan tänkas behöva när man ska gå ut med andra ord.

IMG_5202 (800x567)

I taket fanns det två kopparrör som hörde till vattenledningarna så vi fortsatte på det temat. Emil satte upp lampor och byggde in alla sladdar i kopparrör så det blev såhär fint! Så istället för en ful lampa i mitten av rummet, har vi nu tre fina som följer den här ”kopparbanan”.

IMG_5203 (598x800)
Mitt gamla plåtskåp som jag tidigare målat turkost fick nu ny svart färg för att smälta in lite bättre och sittbänken har Emil byggt och sen har vi målat den rutig (maskeringen from hell!!) Där under ska det sen till kopparrör att ställa skorna på och vi ska även bygga en fiffig klädhängare över bänken, även den i koppar.
Men det får jag visa sen när det är klart!

7 Kommentarer

  1. Största ”problemet” med att läsa bloggar som dina är att en själv får rejält pyssel/DIY/renovering/vad-det-nu-är sug, hehe. Så himla fint! Mkt fiffigt med håliga MDF-skivan. Får spara den idén tills jag har ett hem jag får göra om…

  2. Det ser härligt ut, vilket lyft! Håller med JS, smart idé med MDF-skivan. (medhåll från min man som kom förbi och kikade över axeln också.) Tack för att du delar med dig. 🙂

  3. Tycker att det blev så himla fint men känner mig lite avis över att du har en så händig man! Här hemma fixar jag exakt allt och även om jag ät påhittig så har även jag tummen mitt i handen ;(

  4. Jättefint! Det är alltid trevligare att komma hem till någon fint. 🙂

  5. så tjusigt ni har det! och som jag har letat efter hålas mdf, har inte hittat ett enda byggvaruhus som har det listat, så får jag lov att fråga var ni hittat någonstans?

    • Det va Emil som köpte den så jag vet inte riktigt, men vet att han fick beställa den så de fick ta hem. Det går säkert på vilket byggvaruhus som helst

      • Tack för svaret! Får helt enkelt lämna internet och ta mig ut i verkligheten då 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...