Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Gubben!

maj 8, 2012 | Tankar och Vardag | 8 Kommentarer

För en vecka sen eller två stod jag utanför kontoret och väntade på att ta emot paket, när det kom fram en gubbe.
Det var låst in till kontoret så han stod och ryckte i dörren och började sen prata med mig.
Jag frågade om han ville att jag skulle släppa in honom och han såg häpet på mig – Har DU nyckel? Är du student?
Jag svarade att jag har nyckel eftersom jag har mitt kontor på översta våningen i byggnaden och han såg om möjligt ännu mer förvånad ut, synade mig uppifrån och ner och sa – Har DU företag? Men du måste väl plugga också?
Jag förstod att det här var den sorts gubbe, som inte tror att någon under trettio kan göra karriär och ännu mindre en tjej med heltatuerade armar.
– Ja jag har företag och nej, jag pluggar inte. Jag driver mitt företag. Bara.
– Men då måste du väl ha en förälder som hjälper dig, som har gått in och säkrat upp?!
– Nej det har jag inte, är man tillräckligt bra behövs det inga föräldrar.

Gubben fortsatte länge att grilla mig med frågor, den ena dummare än den andra. Fick bland annat höra ”men du kan väl inte ha kunder” och den bästa av allt:  ”det brukar ju vara så att de äldre, med mer erfarenhet har bättre ideér än unga”

Det är precis såna här gubbar som ger mig kalla kårar, som tror, på största allvar, att hela världen skulle stanna om de inte fanns. Som tror att ingen annan, speciellt inte en ung tjej, skulle kunna göra karriär och tjäna pengar!

Tur jag aldrig hann komma till att jag dessutom gör det genom att blogga, då kanske han hade dött på fläcken!

8 Kommentarer

 1. Oh jag blir så arg på sånt… Jag arbetar på en bensinstation och så fort det kommer in en man som behöver hjälp med någonting så frågar de efter min chef. Som tex om de behöver hjälp att köra in bilen i tvätthallen, ska köpa olja till bilen, behöver nya lampor till bakljuset eller vad som helst. De frågar alltid efter en man när de ser att jag står bakom kassan. Och när jag säger att jag kan hjälpa mig tittar de förvånat på mig som om jag vore dum i huvudet. Vissa karlar tror inte att unga kvinnor, eller kvinnor alls för den delen, kan någonting annat än att städa och laga mat. Sådant gör mig så arg! En man hade mage att tilltala mig som lilla flicka en gång, och oj vad jag satte honom på plats efter det!

 2. Jag läser och bara gapar! Helt helt sjukt att han reagerade på det sättet. Har han legat i ide de senaste femtio åren eller?

 3. Jag känner igen mig så jävla mycket. Driver som dig företag fast jag är musiker. Stöter ofta på män som försöker lägga sig i hur företaget ska skötas. Har tex fått höra när vi skulle gå upp i pris att det ju är bättre att ligga kvar på samma pris och ta det svart. Vilken ypperlig win-win situation…

 4. GAAAAAH! Heja Anna, han skulle haft en smäll på direkten. Gubbjäkel..

 5. Det är väl bara att säga som det är:
  jag är (nästan) medelålders och precis lika klok som nån annan…?

  För vem har bestämt i vilken ålder människor blir ”kloka” ”nyttiga” ”vilktiga” eller ”betydelsefulla”?

 6. Heja dig!

 7. Heja dig! Du är bäst!
  Undrar hur folk fortfarande ,2012, kan tänka på det där sättet?
  Lite förlegat enligt mig.

 8. En trångsynt en. Hmm…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...