Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Kalendern?

jul 11, 2012 | Tankar och Vardag, Teckningar | 31 Kommentarer

Jag har en fråga, ni minns kanske förra årets kalender? Vad tycker ni om att göra en ny i år, kanske en lite mindre, kanske ett annat tema, kanske billigare…..
Jag lärde mig massor från förra året, tex att man måste markera ut röda dagar och skriva med veckorna, att man kanske ska börja i mindre skala och att det är fantastiskt roligt att se sin egen kalender på väggen!

Så min fråga är helt enkelt, skulle ni vara intresserade av en kalender även för 2013?
och en fråga till, till er som köpte den förra, har ni varit nöjda med den, eller har ni tips på förändringar?

31 Kommentarer

 1. Röstar såklart JA! Vad ska annars hänga på min kära köksvägg när året är slut?

 2. Åh vad fin, skulle jag verkligen vilja köpa!!

 3. Tyckte förra kalendern var supersnygg och tycker absolut inte att priset var för högt!! Röstar JA helt enkelt=)

 4. Jag vill gärna he en ny Anna Ileby kalender för 2013 🙂

  Älskar min kalender för 2012, älskar alla fina bilder. Det är så kul att vända blad varje ny månad. Det du nämner om att skriva in röda dagar och veckonummer är bra, men annars har jag inte saknat stort i kalendern jag har nu.

 5. Låter som en kanonidé tycker jag! Har inte sett den förra ”live” men den ser jättefin ut på bilderna!

 6. Absolut intresserad om du kunde få ner priset lite. Perfekt som julklapp 🙂

 7. JA, JA och åter JAAA! SJälvklart vill jag ha en ny Ileby-kalender på köksväggen.

 8. Jag skulle älska att ha en kalender från dig!
  Det som verkligen saknas på marknaden är en SNYGG familjekalender, en sån där kalender där det finns en rad för varje person, om du förstår vad jag menar.

  Oavsett vad, så lär jag köpa din kalender, det är bara en liten önskedröm att för en gångs skull kunna få en snygg kalender som passar hela familjen.

  Ha det jättebra, du är grym!

 9. JA! det låter som att du fått med de viktigaste grejerna… Jag köpte tyvärr ingen kalender förra året då jag upptäckte den för sent på året men gör du en till för nästa år så ska jag köpa den fort som attan!

 10. Jag vet inte alls vad de kostade förra året men är himla intresserad, åh vad spännande!

 11. Ja vad roligt! Röda dagar och flaggdagar är väl det viktigaste att få med. Kul!

 12. JA! och som någon här ovan nämnde, en sån hära familjekalender med rader för familjemedlemmarna hade varit guld! 🙂 annars, röda dagar och veckonummer låter toppen 🙂

 13. Jaaaa! Såklart du ska göra en ny (om du vill), jag kommer absolut att köpa, minst en till mig själv och gärna någon mer som julklapp. Håller med tidigare talare om att röda dagar och veckonummer gärna skulle få vara med. Jag älskar min kalender!!

 14. ABSOLUT! Jag är väldigt nöjd med årets kalender och skulle väldigt gärna ha en för nästa år också 🙂 Tycker att den var värd sitt pris förra året faktiskt.

 15. Inga av årets kvar till salu?

 16. Är absolut intresserad att köpa en kalender! Vid de röda dagarna får det gärna också stå vad det är för högtid (midsommar, kristihimmelsfärd etc.). Jag har så otroligt dålig koll annars…

 17. En Anna ritar-take på en sån där snuttig djurkalender! För oss som är djurnördar OCH gillar snyggt på väggen. Plus att tex dina kaniner är så himla fina!
  Lite större rutor om möjligt?
  En färgglad djurkalender. Det hade fått munnen att le varje dag!:)

 18. Ja! Gärna en ”familjekalender”-modell!

 19. Oh ja! Jag skulle absolut vilja se en kalender till nästa år. Hade redan köpt en kalender till i år, men om du nu gör en till nästa år skall jag låta bli det så jag kan köpa en av dig istället^^

 20. Såklart att du ska göra en för nästa år också! (:

 21. Jag är verkligen hur nöjd som helst, det är som flera konstverk i ett 🙂 Jag skulle definitivt köpa en kalender för nästa års månader. Kram

 22. Ja! Snälla Anna gör en ny kalender! Den jag har är så fin och alla är väldigt imponerade av den. Jag håller med om de förändringar du föreslår; kanske något mindre och gärna med veckonummer och röda dagar utmarkerade.

 23. Nu är jag inne på ett helt annat spår än föregående tyckare, men jag skulle önska en ”högtidskalender”. Alltså bara datum, inga veckodagar, där man skriver in viktiga händelser och så behåller man den år efter år. För man vill ju ha den kvar för evigt! 🙂

 24. JA absolut!!

 25. Jag bara ÄLSKAR det du tar dig för med dina pennor o fantasi!! Hade jag bara fått nys om din blogg tidigare så hade jag varit spekulant på årets kalender. Så, Ja, jag är intreserad av nästa års kalender!!

 26. Ja! Snälla snälla, en med bl.a. dina underbara kaniner skulle vara fantastiskt! Jag är supernöjd med din fina kalender, men använder den ärligt talat mest som prydnad och så har vi en annan att skriva upp saker i 🙂

 27. Jag skulle kunna tänka mig en mer långsmal kalender med datumen i rader men utan veckodagar så att man kan skriva in födelsedagar och använda den år efter år.
  Sen skulle jag vilja se mer av din förmåga och fantasi och inte porträtt av kända bloggare.
  Hoppas att du förstår vad jag menar och inte tar illa upp:)

 28. Ah men SJÄLVKLART JA! Hurra vad spännande!

 29. Håller med Amanda och Sara om att en evig ”högtidskalender” skulle vara det bästa. Bara datum, inga dagar och veckor och man kan njuta sin Ileby-kalender år efter år.
  Men en ”vanlig” kalender skulle också vara uppskattat, kan man önska båda?
  Högtidskalendern skulle du också kunna sälja år efter år, eller tills du känner för att förnya den.
  Mer djur skulle vara toppen, men jag gillar alla dina teckningar så allt funkar. 🙂
  Säger dock nej till familjevarianten – deprimerande när man är singel. Men blir det en sån får man väl rita nåt kul eller skriva kloka ord i rutorna som blir över. 😉

 30. Åh nej, inga djur i kalendern! Så puttisnuttigt och det är ändå ofta djur i vanliga kalendrar med foton.
  Jag köper gärna din kalender nästa år igen -nuvarande är sketasnygg och alla som kommer hem till oss har kommenterat över hur snygg den är!
  Dock har jag själv saknat att helgdagar inte är utmärkta -har gjort att pojkvännen och jag missat att det är helgdag när vi planerat i förväg. Plus att det är trevligt att bli påmind om våffeldagar och klämdagar. Kan förstå folk som inte vill ha dem utmärkta om man vi ha kalendern i flera år.

 31. Jippie, vad kul med almanacka för 2013!!
  Tycker du ritar jättejättejättesnyggt, och eftersom vi båda är kattmänniskor, så skulle jag vilja ha en almanacka med djurbilder=) Och gärna i a5-format=)

  Ser att du fått in miljoner förslag på hur du ska göra, och du kan inte vara snäll mot alla, men jag håller tummarna;-)
  Vet dock redan nu att den kommer bli snygg, oavsett hur du gör!

  Trevlig sommar, och ha ett underbart bröllop!!
  //Sofie

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...