Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Landet!

mar 22, 2012 | Huset | 8 Kommentarer

Som nybliven landetbo, måste jag få gotta mig lite i fördelarna med just detta boende! (listan över nackdelarna behöver vi inte gå in på)

* Man får tända i en brasa i ett uthus på tomten för att få värme in i huset. Däröfr luktar man alltid eld och har träspån på tröjan på kvällarna.
* Man får låna ut tofflor till alla som hälsar på. Det höjer genast mysighetsfaktorn!
* Det blir helt kolsvart på kvällarna. Är man inne kan man inte ens se en decimeter utanför fönstret. Men när man går ut ser man stjärnorna hur klart och tydligt som helst eftersom inga gatlampor stör.
* Det finns ingen som helst dramatik. Inget ”den sa det, som sen gjorde det och si och så”. Det är ljuvligt.
* Man blir mer ett lag med den man är tillsammans med. Vi har inte delat upp någonting utan båda hjälps åt med allt. Tända i brasan, hänga tvätt på tvättlinorna, laga mat och renovera huset. För när vi är i huset, är det vi som är i huset.
* Alkoholvanorna förbättras avsevärt. Eftersom vi oftast är ensamma finns det liksom ingen anledning att dricka vin. Då målar vi hellre om en byrå.
* Man kan byta rum när man vill. Förut gick man mellan sina små, trånga rum och önskade man hade mer plats. Nu kan vi spela badminton i vardagsrummet om vi vill!
* Man kan gå milslånga skogspromenader utan att först behöva ta sig till skogen. Den är ju precis runt hörnet!
* Fröken är den lyckligaste katten på jorden! Hon pratar med sin nya pojkvän i uthuset, springer sitt snabbaste över gräsmattan och slirar på parketten.
* Vi har plats för gäster, de får till och med egen dusch och toalett. Det känns så väldigt vuxet.
* Man kan dricka lördagskaffet på trappan, endast iförd trosor om man känner för det (detta baserade jag på att det inte finns grannar, temperaturen tillåter dock inga större nudistaktiviteter)
* Emils pappa bor jättenära så man alltid kan låna viktiga, oviktiga saker som man aldrig köpt själv (slipmaskin och sånt där)
* Vi är redo att fylla hela huset med ungar om det skulle vara så
* Att det snart är påsk och då kommer hela min familj på besök och alla får plats och alla kan äta påskmiddag i matsalen ihop!

8 Kommentarer

 1. Riktigt avundsjuk! Som en f.d lantisbo är jag nästan kvävd 12min från stockholms city. Just skogen och stjärnklar himmel, när jag är hemma hos mamma brister jag alltid ut i ett ”Vad vackert!”

  Och självklart ska du skryta 😀

 2. Jag älskar när du skriver om landet och huset! Men för oss som blir så avundsjuka att vi lite tappar andan, kan du inte skriva något litet om nackdelarna också? Bara så att man kan få en realistisk bild? Jag tror att jag kommer vara precis lika avis ändå 😉

 3. Hej Anna! Grattis till huset, det ser fantastiskt vackert ut! Jag har följt din blogg den senaste veckan och älskar den, här stannar jag 🙂

 4. Landet ä bäst!!
  Jag ser bara fördelarna, för nackdelarna ser jag bara som en del i livsstilen.
  (folk kan störta in hur som helst och sätta sig en timme och prata strunt fast man hade en plan för annat som borde göras : egentligen trevligare än jobbigt
  Veden ska göras : vårmotion
  dyra bensinräkningar : kompenseras av billiga nöjen
  Litet umgänge i närheten, svårt att hitta vänner med liknande livsåskådning ibland – då får man åka en bit och hälsa på folk!

  Allt det positiva är så positivt att man blir så lycklig att livet är kalas!
  Det borde väl räcka.
  : )

 5. Japp japp japp! Landet är bra! 😀 Hyr själv ett hus på landet med min sambo och trivs hur bra som helst!! 😀

 6. Haha, jag och min humor sitter och skrattar åt punkterna som skrevs efter varandra. Först att man kan sitta naken på trappen endast iförd trosor, och sen i meningen efter ”Emils pappa bor jättenära!” Risk för jobbigt möte med andra ord! 😉

  • Haha jag TÄNKTE faktiskt på det när jag skrev det. Men antog att ”jättenära” kunde tolkas fritt. Men han hade nog inte ens reagerat om jag satt naken!

 7. Åh vad härligt. En dag vill jag också bo ute på landet.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...