Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Morfardockan!

nov 15, 2013 | Bebis, Pyssel | 20 Kommentarer

Eftersom min pappa inte lever längre så kommer ju tyvärr min bebis inte ha någon morfar (fy vad sorgligt det känns)
Jag kunde inte riktigt förlika mig med den tanken, så jag sydde helt enkelt en morfardocka åt bebisen!
Jag använde lite spillbitar jag hade hemma i mina tyglådor och mönstret hittade jag på lite under resans gång (Emil trodde jag sydde en apa)
Det närmaste ”hudfärg” jag hade var en bit mocka, så han är lite solbränd men så får det va (han är ju len iallafall)
Benen stoppade jag med ris så han kan sitta ordentligt och håret och ansiktet tecknade jag med textilpenna.
Magen och jeansrumpan tycker jag är väldigt likt originalet om jag får säga det själv.
Nu kommer min bebis iallafall nästan ha en morfar!

morfardocka6

morfardocka5

morfardocka4

morfardocka3

morfardocka2

morfardocka1

 

20 Kommentarer

 1. Jag såg morfardockan på din instragram igår och jag måste bara säga att jag tycker det är så himla fint! Blev lite rörd och tänkte att jag hade velat ha en farmordocka när min farmor gick bort när jag var 10 år.
  Är övertygad om att bebisen kommer älska den och känna att morfar är med hela tiden.

 2. och så blev man rörd till tårar. igen.
  du är så himla, himla fin, anna.

  och byxorna blev tokfina.

 3. En väldigt härlig morfardocka tycker jag!

 4. Såååå fin!!!

 5. Vad gulligt! Då kan ju bebisen ändå (så småningom) tänka på sin morfar och så. Fin idé!

 6. Så himla fin!

 7. Men gud vilken underbar!

 8. Vilken bra idé! Fantastiskt fin morfar!

 9. Helt underbar! Jag hade själv behövt fyra! dockor när jag växte upp (för längesedan på 70-80-talen…) för tyvärr fick jag aldrig förmånen att träffa någon ”av de fyras gäng”, så att säga. Jag lånade mormödrar och farfor? farfarer? (eller vad nu farfar blir i plural?) till höger och vänster av mina kompisar.

  Så fin hyllning till din pappa och så viktigt – tror jag – att man på olika sätt levandehåller de som man hållit/håller kär för kommande generationer. T. ex. genom att berätta en massa bra saker om de som var här före oss. Och genom att sy en och annan supercool förfädersdocka!

  /helena

  • Farfäder är nog pluralsformen^^

 10. Den var jätte fin! Tror säkert att det kommer bli favoriten. 🙂

 11. Finaste jag sett på hela dagen! Sån fin tanke och en sån närhetskänsla det faktiskt kan ge till den lilla bebisen!! Om inte morfar kan vara med här nere på jorden så får bebisen ändå en relation till sin morfar, kanske ligger dockan med och vakar och skänker trygghet i vagnen och sängen och såklart allt du kommer att berätta! Så finns morfar med ändå!!

 12. När jag började läsa såg jag framför mig en morfardocka i naturlig storlek gjord av hans riktiga kläder och med mage som typ saccosäck som barnet kunde gosa in sig på och vira morfararmarna om sig när den var rädd/ledsen/ville mysa/läsa bok/titta på film. Inte riktigt så det var förstår jag ju när jag ser bilderna, haha!
  Jättefin var den, tror säkert den kommer bli uppskattad! Och övertygad om att din pappa skulle bli glad och rörd om han visste. Jättefin tanke:)

 13. Så fin! Vilken fantastisk idé! Min sambos pappa gick bort för 4 år sedan, ett år innan vi blev tillsammans så jag har aldrig träffat honom och våra framtida barn kommer växa upp utan farfar, känns jätte sorgligt.

 14. Fy vad fräck!! 😀 Skitsnygg verkligen! Ett kul pyssel att läsa om, vad du är kreativ (såklart ;)!!

 15. Wow så fin!

 16. Det här är bland det allra allra finaste jag sett.

 17. Den är ju helt fantastisk!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...