Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Releasefesten!

sep 25, 2017 | Tankar och Vardag, Teckningar | 6 Kommentarer

Pjuh, nu är jag hemma i Småland igen efter två helgalna dagar i Stockholm. Känns nästan som jag bara drömt det! Tur jag har vittnen haha!
Vi tar det från början.

Jag och Emil anlände till Stockholm i torsdags och gick direkt till Story hotel där vi skulle bo (och ha festen)
När vi satt och åt lunch fick jag ett sms från min kompis att Stockholm var terrorhotat och högsta beredskap insatt.
Ungefär här fick jag panik och började skicka sms hem till min faster som passade Knut att hon var tvungen att lova att älska ihjäl honom om nått hände.
Fy sådana sms vill man verkligen inte skicka!

När vi samlat oss lite gick vi till Rabén & Sjögren för att hämta mina originalteckningar till Fislandet.
Så fint ändå, att få tillbaka allihop i en mapp där det står ”hanteras varsamt”. Där i ligger den. Min första bok.
Stor känsla.

Jag ÄLSKAR att vara på förlaget, de är så himla gulliga och ger alltid Knut en massa böcker, så man får mycket att kånka på när man går därifrån.
Jag och Emil bestämde oss för att fira med en öl i gamla stan.
Vi fick snart sällskap av Johan också, så vi satt där och glömde alldeles bort tiden så sen fick vi springa tillbaka till hotellet!

IMG_4787
Klockan fyra var vi på plats på Ling Longs innergård där vår releasefest skulle äga rum.
Allting va sjöblött efter en rejäl regnskur så vi fick torka av hela stället och sen börja piffa.

IMG_4788 IMG_4789 IMG_4790
Vi riggade upp med en himla massa böcker, vilket va tur för vi sålde allihop! Förlaget hade fixat Fislandet-klistermärken och Emil packade godispåsar för glatta livet.

IMG_4792 IMG_4798
Vi hade oändliga mängder godis, chips, osbågar och rosévin. Allt för att verkligen få känslan för hur bra man har det i Fislandet. Rabén & Sjögren hade fixat så fina planscher till oss också.

IMG_4793

Ett styck skitnervös tjej. Check.

IMG_4796
Fast peppad och en smula mallig också förstås.

IMG_4801 IMG_4802
Övertaggade debutanter med magarna fulla av fjärilar.

IMG_4804
Och en väldigt stolt man förstås. Emil va så himla bra, gick runt och städade, fixade med godispåsarna och styrde upp allting. Sånt gillar man ju!

IMG_4806
Sen började det komma folk! Här står jag med kvällens första gäst Kristian Luuk! Försökte spela cool men vet inte riktigt om det lyckades.

IMG_4810 IMG_4811
Sen var signeringen i full gång!

IMG_4813
Kvällens finaste var ändå de här två, som började läsa boken direkt.

IMG_4815 IMG_4816
Min bästa kompis dök upp, med en 1,5 liters champagneflaska! Hon vet hur man firar hon!

IMG_4821 IMG_4828

Sen myllrade det in folk och vi hade kö till signeringen resten av kvällen!

IMG_4819
Kvällens roligaste, utan tvekan Agneta Sjödin! Hon var inte alls som jag trodde hon skulle vara. Hon köpte en bok, tillägnade den till sig själv och ville att vi skulle signera med ”fan vad snygg du är ikväll”. Haha, älskar´t!

IMG_4824
Den här gulliga tjejen hade klätt sig precis som Märta och dessutom satt upp håret likadant. Så fint!

IMG_4835 IMG_4837
Sen var det dags för kvällens värsta, nämligen hålla tal. Här är dessutom vår fantastiska redaktör Sofia. Som vi gillar henne alltså! Mikrofonpratandet gick över förväntan och va faktiskt inte ens farligt, fast jag hade målat upp alla möjliga tänkbara skräckscenarion i huvudet innan.

IMG_4840 IMG_4829 IMG_4849
Att känns att jag hade mitt crew med mig, precis bakom hela kvällen gjorde allting så himla mycket lättare. Att känna att de stöttar och hejar på hela tiden är ovärderligt!  Tusen tack Emil, Johan, Mathias och Rebecca för att ni var där och höll mig om ryggen.

IMG_4842
Vi signerade böcker konstant i tre timmar och kön tycktes aldrig ta slut! Så himla storslagen känsla ändå!

IMG_4852
Cissi fick kvällens bästa present, en burk som tre barn fisit i, med tillhörande polaroidbilder på när dom gjorde det! Så klockren grej!

IMG_4236
Efteråt hade vi egentligen planer att äta middag med Cissi och hennes kille, men jag var så hög på livet just då att jag helt enkelt inte kunde sitta still, så jag avbokade middagen och tog mitt gäng under armen och gick ut i Stockholmsnatten.

Tack alla inblandade för att ni kom, för alla fina presenter och allt beröm ni öste över oss. Tack!
Det här var utan tvekan en av de bästa kvällarna i mitt liv!

 

 

6 Kommentarer

 1. Så HIMLA kul Anna,
  Grattis!

 2. Vad skönt att allt funkade och gick så bra!

 3. Uuunderbart! Du är bäst! 🙂

 4. Wow, så himla kul! ????

 5. Fantastiskt roligt! Stort grattis igen! Önskar jag haft möjlighet att vara där 🙂

 6. Så otroligt välförtjänt och magiskt skitkul! 😀 <3
  Jag ska försöka ta mig i kragen och beställa boken så att jag och sonen, som redan pratar fisar dagligen, kan få läsa lite fislektyr till nattningen också.
  Du förtjänar verkligen den här framgången efter allt hårt slit, Anna! <3 <3 <3

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...